Vergelijk 2.953.497 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel 2 benchmark verklapt Android Q'

Nieuws 'Google Pixel 2 benchmark verklapt Android Q'
Door ,

Terwijl fabrikanten nog druk bezig zijn met het implementeren of aanpassen van Android 9.0 Pie voor hun smartphones, houdt Google zich achter de schermen al bezig met zijn opvolger: Android Q. Een Pixel 2 benchmark verraadt het een en ander.

De fragmentatie van het Android-landschap is al jaren een zorgenkindje voor zowel fabrikanten als Android-puristen. Hoewel de laatste grote software-update van Google al ruim een half jaar op de markt is, zijn er nog altijd toestellen die op dit moment uit worden gebracht met een oudere softwareversie. Ook veel low-end en midrange-toestellen krijgen niet eens de mogelijkheid om te updaten naar Pie. Dat is jammer, want features als 'Digitaal Welzijn' en 'Adaptieve Helderheid' hebben zeker hun meerwaarde, naast de andere, minder in het oog springende verbeteringen. 

Google Pixel 2 verklapt Android Q

Dat de adaptatie van de nieuwste Android-software op een laag pitje staat, wil nog niet zeggen dat Google gas terugneemt wat betreft de ontwikkeling van haar besturingssysteem. In tegenstelling zelfs: op Geekbench is een benchmark te zien van een Google Pixel 2 die op een previewversie van Android Q draait. Deze onthulling bevestigt de geruchten dat Google op korte termijn een Android Q Developer Preview wil lanceren. 

Pixel 2, Android Q

De timing van de eerste Android Q Developer Preview is niet zo heel vreemd: op 7 maart 2018 lanceerde de techgigant haar eerste Android P Developer Preview. De vroege versie van Android Q zal een tijdje exclusief zijn voor Google Pixel-smartphones. Het bèta-programma wordt verwacht op het Google I/O 2019, de jaarlijkse Google-conferentie voor ontwikkelaars. Het evenement zal plaatsvinden van 7 tot en met 9 mei dit jaar. In een podcast liet ontwikkelaar Illiyan Malchev weten dat er veel meer smartphones mee kunnen doen aan de Android Q bèta dan bij voorgaande bèta-programma's.

Meer over het Android updatebeleid

Dat Android meer moeite heeft om nieuwe softwareversies aan de man te brengen dan iOS, dat is zo klaar als een klontje. De reden daarachter is echter voor velen onbekend. In onderstaand artikel vertellen we je graag meer over het ingewikkelde updateproces van Google's mobiele besturingssysteem, en waarom het wellicht zo lang duurt voordat jouw telefoon een nieuwe update mag verwelkomen.

Zo komt een Android-update tot stand

Zo komt een Android-update tot stand

7 feb 2019 - Als Google een nieuwe Android-versie aankondigt, willen we deze het liefst hier direct mee aan de slag. In werkelijkheid moet je er vaak maanden op wachten voordat hij beschikbaar is, als hij überhaupt al wordt ontwikkeld voor jouw toestel. Er komt heel wat kijken bij het uitrollen van de nieuwste Android-versie. In dit artikel wandelen we door het updateproces.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden