Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Black Shark 2 lanceringsevenement aangekondigd

Nieuws Xiaomi Black Shark 2 lanceringsevenement aangekondigd
Door ,

Vorig jaar lanceerde Xiaomi met succes de Black Shark, een high-end gaming smartphone. Er blijkt nog voldoende vraag voor meer gaming telefoons te zijn, want de Chinese techgigant is al druk bezig met de Xiaomi Black Shark 2.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Xiaomi haar eerste gaming smartphone op de markt bracht. De Black Shark werd uit de doeken gedaan in april 2018. Het toestel beschikt over high-end specificaties en een kek design, maar ten opzichte van de Razer Phone 2 en Asus ROG Phone waren er vrijwel geen eigenschappen die de telefoon onderscheidden van een reguliere smartphone. In november 2018 maakte de Black Shark de oversteek naar Europa en ook Nederland.

Xiaomi Black Shark 2 lancering

Heel lang hoef je waarschijnlijk niet te wachten op de opvolger. Een Xiaomi-topman deelt op Weibo namelijk een uitnodiging voor een lanceringsevenement van een gaming smartphone. Naar alle waarschijnlijkheid maakt het bedrijf op 18 maart de Black Shark 2 bekend. Die naam is verrassend, aangezien Xiaomi vorig jaar ook de Black Shark Helo uitbracht, wat op zijn beurt de opvolger was van de originele Black Shark.

Over naar de specificaties. Er is nog niets officieel bekendgemaakt over de eigenschappen van deze telefoon, maar volgens geruchten is de nieuwe Snapdragon 855-chipset inbegrepen. De chip wordt bijgestaan door maar liefst 10GB aan werkgeheugen. Aan de achterzijde zijn naar alle waarschijnlijkheid twee camera's aanwezig. Welke functie de tweede lens precies heeft, durven we op dit moment nog niet te zeggen. De Xiaomi Black Shark 2 kopen in Nederland zal naar alle waarschijnlijkheid even op zich laten wachten. De verwachting is dat China het eerste, exclusieve station van deze gaming telefoon zal zijn.

Meer over gaming smartphones

Smartphones gemaakt voor gamers, ze lijken terug te komen. En hoe! Met de Razer Phone 2, Xiaomi Black Shark, Asus ROG Phone, en in mindere mate de Honor Play heb je toch redelijk wat keuze. Het concept is echter eeuwenoud. In onderstaand artikel vertellen we je graag meer over de geschiedenis van gaming smartphones en de vele verwoede pogingen om ze aan de man (of vrouw) te brengen.

De geschiedenis van gaming smartphones

De geschiedenis van gaming smartphones

21 apr 2018 - Gaming smartphones, we zien ze steeds vaker verschijnen. Het zijn nicheproducten waarmee smartphonefabrikanten twee werelden proberen te verenigen in één product. Maar hoe succesvol zijn ze eigenlijk? Hoe onderscheiden ze zich van ‘normale’ vlaggenschepen? En wat zijn de perspectieven voor deze toestellen? In dit artikel staan we uitgebreid stil bij het verleden, het heden en de toekomst van gaming smartphones.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden