Vergelijk 2.522.640 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei klaagt VS aan om ban op apparatuur

Nieuws Huawei klaagt VS aan om ban op apparatuur
Door ,

Huawei heeft er genoeg van dat het van de Amerikaanse markt wordt geweerd. Het bedrijf spant nu een procedure aan tegen de overheid van de Verenigde Staten, om het verbod op zijn netwerkapparatuur van tafel te krijgen.

In de Verenigde Staten zijn ze niet bepaald fan van Huawei. Afgelopen jaar werd er daar een wet aangenomen waarin werd verordonneerd dat voor voor infrastructuur Chinese apparatuur geweerd moest worden. Specifiek werden daarbij Huawei en ZTE genoemd. Tegen dit verbod heeft Huawei nu een procedure aangespannen.

Aanleg van 5G

De relatie tussen Huawei en de VS is niet de meest soepele. Voordat het verbod vorig jaar werd geformaliseerd, waren de toestellen van Huawei al niet of nauwelijks verkrijgbaar aan de overkant van de grote plas en werden telecomproviders afgeraden zaken te doen met Huawei. De netwerkapparatuur, die in Nederland frequent wordt gebruikt, zou met de aanleg van 5G-netwerken ook in de VS een nadrukkelijke rol gaan spelen, niet in de laatste plaats omdat Huawei als een van de voorlopers deze technologie kan leveren. Dat is door de VS nu gedwarsboomd. Tegelijkertijd lobbyde men in Europa om ook hier het gebruik van de Huawei-netwerkapparatuur terug te dringen, met minder succes.

Het valt nog niet te voorspellen of Huawei met deze rechtszaak succes gaat hebben. Het is in ieder geval de volgende escalatie in het conflict tussen Huawei en de VS, dat nog lang niet voorbij lijkt. Het Chinese bedrijf blijft het in de tussentijd in China zelf en in Europa uitstekend doen. Niet alleen de netwerkdivisie, maar ook de telefoon-business heeft een hoge vlucht genomen. Wat dat betreft heeft Huawei dus niets te klagen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden