Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei P30 Pro render onthult vernieuwd design en speciale lens

Nieuws Huawei P30 Pro render onthult vernieuwd design en speciale lens
Door ,

De Huawei P20 Pro was de eerste smartphone uit de P-serie waarmee het bedrijf echt liet zien dat het zelf ook prima in staat was om telefoons te ontwerpen. Geen goedkope iPhone-kloon meer, maar een oerdegelijke, kleurrijke topper met extra veel aandacht voor de camera. Ditzelfde devies lijkt te gelden voor de P30 Pro.

Op het moment van schrijven is het Mobile World Congress in Barcelona nog in volle gang, maar de echte topfabrikanten hebben al hun belangrijkste kaarten al gespeeld. Zo kwam Huawei op de proppen met de Mate X, haar eerste opvouwbare telefoon. Iedereen die een nieuwe P-serie smartphone verwachtte, zal enigszins teleurgesteld huiswaarts keren. Die telefoonlijn lijkt namelijk pas na het MWC gepresenteerd te worden.

Huawei kondigt Mate X aan

Huawei kondigt Mate X aan

24 feb 2019 - Op een persconferentie heeft Huawei met veel bombarie zijn eerste klaptelefoon aangekondigd. De Mate X heeft een 8 inch scherm dat dubbel kan klappen. Het toestel komt wel pas in juni uit, en is niet goedkoop.

Huawei P30 Pro render

Gelukkig kan het internet ook niet wachten, zo blijkt uit een gelekte render van de te verschijnen Huawei P30 Pro. Roland Quandt besloot om het beeldmateriaal online te zetten. Wat we zien wijkt toch hier en daar een tikkeltje af van voorgaande plaatjes en geruchten. Allereerst valt ons op dat het scherm gebogen afgewerkt lijkt. Dit doet ons nog het meeste denken aan de nieuwe Galaxy S10-lijn, die van eenzelfde paneel gebruikmaakt. Hoewel er minimale randen aanwezig zijn, houdt de Chinese fabrikant nog altijd vast aan haar regendrupnotch. De vingerafdrukscanner bevindt zich achter het scherm.

P30 Pro, Huawei P30 Pro, Huawei P30, Huawei P30, Huawei

Links de Huawei P30 Pro, rechts de reguliere P30.

Aan de achterzijde wordt het pas echt spannend. Het ziet ernaar uit dat Huawei wederom kiest voor drie camera's aan de achterzijde. Hetzelfde is het geval bij de P20 Pro en in een later stadium ook de Mate 20 Pro. Beide smartphones schieten fantastische kiekjes, waardoor we hoge verwachtingen hebben voor de Huawei P30 Pro na deze render. Wat vooral opvalt is de laatste lens. Deze beschikt over een vierkant design. Volgens de geruchten gaat het om een lens met 10x optische zoom. Een Time of Flight-sensor zit er volgens de geruchten ook op, maar hier is verder nog niets bekend over.

Reguliere Huawei P30

De reguliere Huawei P30 is ook gelekt door Quandt en laat duidelijk zien dat er een vrijwel plat scherm aanwezig is aan de voorzijde. De strategie lijkt een klein beetje op die van Samsung. De goedkopere Galaxy S10e heeft bijvoorbeeld ook een plat scherm, een design wat veel consumenten meer waarderen dan telefoons met gebogen glas. Hoewel er eveneens drie lenzen aanwezig zijn aan de achterzijde, verschilt de camera-opzet met de Pro-versie. We verwachten dat de Huawei P30 en P30 Pro op 26 maart officieel gepresenteerd worden door de Chinese techgigant.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 29,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 32,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 38,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden