Vergelijk 2.357.219 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony presenteert vol trots de Sony Xperia 1

Nieuws Sony presenteert vol trots de Sony Xperia 1
Door ,

Dat Sony bezig was met een nieuw toptoestel wisten we wel, maar hoe het zou gaan heten was nog onzeker. De aap is uit de mouw en Sony heeft zojuist de Xperia 1 gepresenteerd in Barcelona.

Sony weet doorgaans het één en ander goed verborgen te houden. Dit keer is het ze voor een groot deel gelukt om alle informatie voor zich te houden. In de eerdere geruchten werd nagenoeg alleen focus gelegd op het scherm met een bioscoopverhouding, maar het toestel heeft nog veel meer te bieden. Vandaag presenteerde Sony vier nieuwe toestellen in Barcelona en het hoofdgerecht daarvan was de Sony Xperia 1. Wat dat betreft is Sony dus weer terug bij het begin en is er een einde gekomen aan het zoeken naar nieuwe letters om als toestelnaam te gebruiken. We zullen eerst maar eens in het kort vermelden wat het toestel te bieden heeft.

Belangrijkste specificaties van de Sony Xperia 1

  • Groot 6,5 inch 4K HDR oled-display met een bioscoopverhouding van 21:9
  • Krachtige Snapdragon 855 processor
  • 6GB werkgeheugen, 128GB opslaggeheugen
  • Accu met een capaciteit van 3330 mAh
  • Draait op Android 9.0 Pie

De grote focus voor de Xperia 1 ligt dus op het scherm. Niet alleen de beeldverhouding van het scherm is afgeleid van een bioscoopscherm, ook de resolutie mag er zijn. Afgaand op de geschiedenis van Sony-smartphones is 4K de nieuwe norm voor Sonys absolute toptoestellen. Het gaat hier om een oled-scherm, net als bij de Xperia XZ3 het geval was. Dat betekent dat de contrasten van het beeldscherm uitstekend zijn. Het geluid moet volgens Sony ook bijna van bioscoopwaardig niveau zijn.

Wat prestaties betreft valt er weinig in te brengen tegen het geweld van de Snapdragon 855. De nieuwste high-end processor van Qualcomm zorgt ervoor dat je niets te wensen hebt met betrekking tot snelheid. Wat de nieuwe chip ook goed doet is het lang volhouden. Daarmee bedoelen we dat de processor goed omgaat met de aanwezige hoeveelheid stroom die zich in de accu bevindt. Een capaciteit van 3330 mAh lijkt misschien niet zo heel veel, maar de Xperia 1 zal er ongetwijfeld een hele tijd mee vooruit kunnen.

Prijs en beschikbaarheid

Wat de prijs betreft zet Sony nogal hoog in. De Sony Xperia 1 komt naar Nederland met een prijs van maar liefst 949 euro. Dat is een stevig prijskaartje voor een smartphone, al lijkt het ook bij andere fabrikanten een trend te worden. Met een beetje geluk zakt de prijs nog een stukje na de release. Het toestel komt in de lente naar Nederland, specifieker kunnen we helaas niet zijn. Het toestel komt naar Nederland in de volgende kleuren: Black, White, Purple en Grey.

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 38,00 € 18,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 31,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden