Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei kondigt Mate X aan

Nieuws Huawei kondigt Mate X aan
Door ,

Op een persconferentie heeft Huawei met veel bombarie zijn eerste klaptelefoon aangekondigd. De Mate X heeft een 8 inch scherm dat dubbel kan klappen. Het toestel komt wel pas in juni uit, en is niet goedkoop.

Weet je nog in 2003 dat klaptelefoons helemaal hip waren? Die trend lijkt nu terug te komen want de nee na de andere fabrikant kondigt een opklabaar model aan. Het verschil met 2003? Nu zit er een heftig kleurenscherm aan de gehele buitenkant, er zit hardware in waar je klaptelefoon uit 2003 stil van wordt en het scherm zelf klapt vrolijk mee. De Huawei Mate X is hoe Huawei denkt dat een moderne smartphone eruit hoort te zien.

Klap, klap, klap

In de Huawei Mate X zit een scherm aan de buitenkant van 8 inch groot. Ingeklapt hou je aan de grootste kant 6.6 inch over. Het geheel wordt aangedreven door een Kirin 980 chipset, van Huawei zelf. Die is uiteraard voorzien van een 5G-antenne. Met een flinke sloot werkgeheugen en opslag hoef je over de snelheid in ieder geval niet te klagen. Huawei heeft ook een blik camera's opengetrokken en die over de Mate X uitgestrooid, want de Mate X heeft weer 3 camerasensoren met Leica-lenzen aan boord. Leuk detail is dat je nu foto's kan maken met het

Al die specificaties zijn natuurlijk leuk, maar na de presentatie was het helaas niet mogelijk de Mate X zelf te beroeren. De Mate X is duidelijk nog in ontwikkeling, al lijkt de hardware wel grotendeels af. We hebben dus nog niet echt met het toestel kunnen spelen, waardoor we nog geen indruk kunnen geven van hoe handig het werkt. Zodra Huawei de Mate X af heeft, gaan we er uiteraard uitgebreid mee aan de slag.

Hoeveel gaat Huawei vragen voor deze Huawei Mate X? En wanneer komt hij naar Nederland? Huawei vraagt 2299 euro voor de Mate X. In het midden van 2019 komt hij beschikbaar, rond juni. Een flinke prijs dus, en niet bepaald het meest goedkoop dat we ooit voor een smartphone hebben gezien.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden