Vergelijk 2.380.785 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry introduceert Key2 in limited edition rood

Nieuws BlackBerry introduceert Key2 in limited edition rood
Door ,

De toetsenborden van BlackBerry trekken veel jaloerse blikken. Toch zal de rode versie die BlackBerry zojuist aankondigde nog veel meer aandacht krijgen.

BlackBerry staat in ons collectieve geheugen gegrift als de telefoonfabrikant die toestellen populariseerde die voorzien waren van fysieke toetsenborden. Twee jaar geleden maakte BlackBerry een comeback op het gebied van smartphones met toetsenborden, maar dit keer maakte het Canadese bedrijf alleen de software die de toestellen zo ultraveilig maken. De productie van de toestellen is geheel onder de pet van het Chinese TCL komen te liggen en daar zijn ze fanatiek mee aan de slag gegaan.

BlackBerry Key2 Red

De BlackBerry KeyOne was het eerste toestel dat onder toeziend oog van TCL en een jaar later verscheen de BlackBerry Key2. Net als dat de KeyOne later in verschillende versies verscheen, is er nu ook een limited edition van de BlackBerry Key2 gepresenteerd, een rode. De BlackBerry Key2 Red is voorzien van nagenoeg specificaties als de zwarte en zilvere versies van de BlackBerry Key2. Het standaardgeheugen van de Key2 is 64GB en de Red Edition krijgt 128GB. Toch maakt de nieuwe kleur het toestel, naar ons inziens, nog een flink stuk beter.

Het toetsenbord van de Key2 Red Edition wordt omlijst door mooie rode randen. Maar wat er van binnen tikt is natuurlijk het belangrijkste. In de stevige behuizing van de Key2 tikt een Snapdragon 660 om alle applicaties goed te laten lopen. Deze processor wordt gesteund door 6GB werkgeheugen, meer dan genoeg om fatsoenlijk mee te multitasken. Het hele zaakje wordt in gang gehouden door een accu met een capaciteit van 3500 mAh. Dat lijkt misschien niet gigantisch veel, maar door de software van BlackBerry kun je er met gemiddeld gebruik prima twee dagen mee door. Het toestel komt met een prijs van 779 euro naar Europa, maar we verwachten dat deze nog wel iets zal zakken.

BlackBerry KEY2 review

BlackBerry KEY2 review

3 sep 2018 - Typisch tikken op een TCL. Het Chinese bedrijf bracht een nieuwe BlackBerry-smartphone uit en natuurlijk is GSMinfo.nl daarmee aan de slag gegaan. In deze review lees je hoe de typervaring bevalt en hoe de KEY2 als smartphone bevalt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden