Vergelijk 2.721.856 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit zijn Apple’s plannen voor 2019

Nieuws Dit zijn Apple’s plannen voor 2019
Door ,

Het duurt nog wel even voordat haar nieuwste iPhones presenteert, maar we hebben nu al een goed beeld wat we straks kunnen verwachten. Analist Ming-Chi Kuo zegt de roadmap van de Amerikaanse techgigant te kennen. Later dit jaar kunnen we drie iPhones verwachten, waarvan twee een OLED-display hebben.

Apple is het meest waardevolle bedrijf ter wereld. Hoeveel geld de fabrikant in kas heeft liggen durven we niet te zeggen, het is in ieder geval meer dan de begroting van de Nederlandse overheid. Weliswaar is Apple niet de grootste smartphoneproducent ter wereld, vaststaat dat ze een flink deel van haar omzet en winst te danken heeft aan de iPhone. Om die reden lanceert Apple ieder jaar een aantal nieuwe vlaggenschepen.

‘Twee keer OLED, één keer LCD’

Ook voor komend jaar staan er weer een aantal high-end smartphones op het programma. Ming-Chi Kuo, een marktanalist die de ontwikkelingen bij Apple op de voet volgt en een onberispelijke reputatie heeft wat betreft primeurtjes van Apple-producten, zegt al het een en ander te weten over de nog te verschijnen iPhones. In een notitie aan investeerders en aandeelhouders schrijft de analist dat we drie iPhones kunnen verwachten.

Tot zover geen grote verrassingen. Volgens Kuo worden ze in de tweede helft van het jaar onthuld. Ook hier nog geen schokkende verrassing. Dan komt het: volgens de analist hebben de telefoons dezelfde afmetingen als de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max van afgelopen jaar. Dat betekent dat de schermen respectievelijk 6,1 inch, 5,8 inch en 6,5 inch in doorsnee zijn.

Ook daar slaan we niet direct van achterover als we dit lezen. Verdwijnt de ‘notch’? Dat helaas niet. Kuo beweert dat twee iPhones een Super Retina HD display krijgen en eentje een Liquid Retina display. Oftewel, twee keer een OLED-scherm en één keer een LCD-scherm. Dat komt overeen met het gerucht dat The Wall Street Journal een paar weken geleden naar buiten bracht. Volgens de zakenkrant gaat Apple in 2020 volledig over op OLED-schermen. 2019 is een overgangsjaar.

Upgrades

Over de gehele linie krijgen de iPhones van komend jaar upgrades. Zo claimt Kuo dat de topmodellen frosted-glass krijgen, net zoals Google implementeerde bij de Google Pixel 3 (XL). Ook heeft hij het over ‘bilateral wireless charging’. Dat betekent wellicht dat je met de iPhone ook andere telefoons kunt opladen. Vergelijkbaar met reverse wireless charging dat we afgelopen jaar bij de Huawei Mate 20 Pro zagen. Verder verbetert Apple Face ID en krijgt ten minste één van de telefoons drie camera’s achterop. Een USB-C aansluiting, die we hebben gezien bij de nieuwste MacBooks en iPad Pro tablets, hoeven we dit jaar nog niet te verwachten bij de iPhones.

Kuo zegt geen woord over 5G. Daarentegen noemt hij wel UWB, wat staat voor Ultra Wide Band. Hiermee verwijst hij naar de ingebouwde antennes in de iPhones. Hiermee wil Apple het bereik voor haar klanten verbeteren, omdat het door muren heen kan ‘kijken’. UWB kan tevens gebruikt worden voor GPS en opsporing, communicatie met accessoires, fitness monitoring en het energieverbruik te reduceren.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden