Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Opvouwbare smartphone LG laat nog even op zich wachten

Nieuws Opvouwbare smartphone LG laat nog even op zich wachten
Door ,

Wacht je vol spanning totdat LG haar eerste smartphone met opvouwbare scherm op de markt brengt? Dan moet je nog wat meer geduld hebben. Het bedrijf gaat zich eerst richten op telefoons met 5G-ondersteuning. Pas daarna focust de fabrikant zich op opvouwbare telefoons.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde The Korea Times.

De opvouwbare smartphone belooft een van de belangrijkste trends voor komend jaar te worden. Vorig jaar december presenteerde het Amerikaanse Royole haar eerste apparaat: de Royole FlexPai. Niet veel later kwam Samsung op de proppen met haar eerste prototype: de Samsung Galaxy Fold met Infinity Flex Display. Bij de onthulling liet de Koreaanse fabrikant niet veel los over het toestel: tijdens de presentatie zagen we, vanuit een verduisterde kamer, enkel het beeldscherm in opengevouwen stand. Aankomende woensdag, als het Galaxy Unpacked evenement van start gaat, kunnen we hem vanuit alle gaten en hoeken met onze eigen ogen aanschouwen.

LG G8 ThinQ en LG V50 5G

Samsung is overigens niet de enige die een telefoon met opvouwbaar scherm lanceert. Huawei heeft bevestigd later dit jaar ook met een opvouwbare smartphone te komen. Bij onder meer Motorola en Apple hebben we patenten voorbij zien komen die erop duiden dat zij aan een dergelijke telefoon werken, maar details hierover ontbreken momenteel.

Ook LG heeft beloofd een smartphone met opvouwbaar display te presenteren. Over een tijdstip zwijgt de Koreaanse smartphoneproducent in alle talen. Wie hoopte dat LG hem volgende week uit de doeken doet op het Mobile World Congress (MWC), komt bedrogen uit. Kwon Bong-Seok, het hoofd van LG’s smartphonedivisie, meldt tegenover The Korea Times dat LG de veelbesproken opvouwbare telefoon voorlopig nog niet gaat lanceren.

Hoe zit het precies? Zoals je misschien weet lanceert LG ieder jaar twee vlaggenschepen: eentje in de G-serie en eentje in de V-serie. Volgende week krijgen we beide toestellen al te zien in Barcelona. Dan onthult het bedrijf namelijk de LG G8 ThinQ en LG V50 ThinQ 5G. Deze laatste kan overigens alleen gebruikt worden op het 5G-netwerk van de Amerikaanse provider Sprint. Beroepslekker Evan Blass twitterde er afgelopen weekend nog over.

‘Nog even geduld’

Bong-Seok zegt tegenover The Korea Times het volgende:

“LG heeft jarenlang technologische innovatie weten te bereiken in de smartphonewereld, maar ook grote tegenslagen gekend. Omdat er hoge verwachtingen zijn voor 5G en de kans dat de smartphonemarkt hierdoor weer aantrekt, willen we een 5G-telefoon lanceren om weer marktleider te worden.”

Betekent dit dat LG opvouwbare telefoons links laat liggen? Zeker niet. Het betekent simpelweg dat we er iets langer op moeten wachten. Daarover zegt de topman het volgende:

“Tijdens de Consumer Electronics Show in januari introduceerde LG een TV met oprolbaar scherm. Dit is een geavanceerde technologie die een stap voorloopt op opvouwbare schermen. We hebben de lancering van een opvouwbare telefoon samen met een 5G-smartphone tegen het licht gehouden, maar besloten om hem niet te produceren. (…) In termen van technologie staan we nu al klaar om tegemoet te komen aan consumenten [die op opvouwbare smartphones wachten].”

Nu weet je hoe de vork in de steel zit.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden