Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Galaxy S9 (Plus) ontvangt februari-update met nieuwe features

Nieuws Galaxy S9 (Plus) ontvangt februari-update met nieuwe features
Door ,

Samsung rolt op dit moment een update uit voor haar nieuwste vlaggenschepen, de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Na het installeren van deze patch hebben de vlaggenschepen het beveiligingsniveau van februari 2019. Daarnaast krijgen ze nog een aantal andere nieuwe features, waaronder betere stabiliteit voor WiFi-verbindingen.

Nog maar een paar jaar geleden kreeg Samsung regelmatig de wind van voren als het ging om het uitrollen van updates. Volgens de Consumentenbond nam de fabrikant haar zorgplicht niet serieus en speelde ze ook geen open kaart over welke toestellen hoe lang apparaten updates ontvingen. De belangenorganisatie spande zelfs een bodemprocedure aan bij de rechter om beterschap te eisen, maar verloor deze. Sindsdien heeft Samsung haar leven wel verbeterd. Sterker nog, sinds donderdag rolt het bedrijf de januari security patch uit voor de vier jaar oude Samsung Galaxy S6. Er zijn maar weinig Android-producenten die dit nadoen.

Nachtmodus

Niet alleen de Galaxy S6 ontvangt op dit moment een beveiligingsupdate. De vlaggenschepen van vorig jaar, de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus, krijgen nu dezelfde behandeling. In tegenstelling tot de Galaxy S6 krijgen de nieuwere paradepaardjes niet de security update van januari, maar februari 2019. Deze dicht net iets meer potentieel gevaarlijke beveiligingslekken.

De update schroeft niet alleen het beveiligingsniveau op: hij bevat tevens een aantal verbeteringen en nieuwe features. Hierdoor krijgen de vlaggenschepen een nauwere integratie met One UI, de nieuwe Android-skin die later deze maand verschijnt op de Samsung Galaxy S10. Een voorbeeld daarvan is dat je straks een schema kunt maken voor de Nachtmodus. Hiermee geef je aan dat je bijvoorbeeld in de avonduren een donkere modus en de volgende ochtend weer de normale instellingen.

Naast de schematische Nachtmodus heeft Samsung ook de WiFi-connectiviteit verbeterd in de laatste patch. Ook NFC, dat je gebruikt om contactloos te betalen met je smartphone in de supermarkt, is geoptimaliseerd, evenals gebaren.

Beschikbaarheid

De updates luisteren naar de naam G960FXXU2CSB3 (Galaxy S9) en G965FXXU2CSB3 (Galaxy S9 Plus). Het totale pakket is ongeveer 350 MB groot. Op dit moment wordt hij in Duitsland uitgerold, wat veelal betekent dat hij op korte termijn ook in ons land beschikbaar is. Een venster verschijnt in beeld als hij voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je bij het tabblad ‘Software update’ handmatig controleren of je hem niet toevallig niet eerder kunt binnenhalen.

Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden