Vergelijk 2.449.416 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia 10 en geen Xperia XA3 na naamwissel

Nieuws Sony Xperia 10 en geen Xperia XA3 na naamwissel
Door ,

De nieuwe Sony Xperia XA3 die vorige week al uitlekte, gaat waarschijnlijk onder een andere naam gelanceerd worden. De nieuwe naam? Sony Xperia 10. En zijn grote broertje, de Sony Xperia 10 Plus.

Ongeveer een week geleden kregen we dankzij een aantal uitgelekte renders al een zicht op de nieuwe Sony Xperia XA3. Althans, dat dachten we. Nu blijkt dat we niet zozeer naar het verkeerde zaten te kijken, maar vooral dat we het toestel een verkeerde naam meegaven. De Xperia XA3 gaat volgens de laatste geruchten namelijk Xperia 10 heten. De Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus worden met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gepresenteerd op Mobile World Congress.

Bioscoopscherm

Het meest opvallende aan de nieuwe Xperia's is overigens niet de veranderde naam, maar de enorme bioscoopschermen waarmee ze worden uitgerust. Bij de Plus-variant is dat uiteraard nog indrukwekkender, maar zelfs de 'reguliere' Xperia 10 krijgt een flink 6 inch display met Full HD+-resolutie mee. Verder lijkt de hardware behoorlijk gewoontjes met een Snapdragon 630 en 3GB werkgeheugen, al bestaat over de hardware nog geen consensus.

Het scherm op de Sony Xperia 10 Plus is 6.5 inch groot, maar met dezelfde resolutie als de normale Xperia 10. De Plus-variant heeft wel een betere chipset (Snapdragon 660), betere camera en naar alle waarschijnlijkheid een iets betere batterij, simpelweg omdat daar meer ruimte voor is. De geschatte prijzen zijn 350 euro voor de Xperia 10 en 430 euro voor de Xperia 10 Plus. Dat mag met een korreltje zout genomen worden, maar ligt wel in de buurt van het prijspeil van de (inmiddels dus niet in naam) voorganger, de Xperia XA2.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden