Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 1 Plus design en specs op straat

Nieuws Nokia 1 Plus design en specs op straat
Door ,

De mensen bij HMD Global hebben het er maar druk mee: smartphones ontwikkelen. Zowel het premium- als het budgetsegment wordt momenteel overspoeld met telefoons die de Nokia-merknaam met zich meedragen. De Nokia 1 Plus is de nieuwste spectaculair goedkope telefoon van de fabrikant.

In het eerste kwartaal van 2018 introduceerde HMD Global met de Nokia 1 een gloednieuwe budgettelefoon voor nog geen 100 euro. Met een adviesprijs van 89 euro stortte de fabrikant zich op een aparte doch interessante markt. Vaak hebben wij bij een telefoon onder de 200 euro al snel het woord 'budget'in de mond, maar HMD toonde aan dat het nog een stuk goedkoper kan. Zolang je niet te veel verwacht van de smartphone en alleen van plan bent appjes of sms'jes te sturen, komt dit toestel prima mee.

Nokia 1 Plus gelekt

Uit een nieuw rapport van de FCC (via NokiaPowerUser), wat staat Federal Communications Commission, valt te zien dat HMD Global van plan is om de opvolger van de Nokia 1 uit te brengen. Deze krijgt de naam Nokia 1 Plus mee, en krijgt de codenaam Antman met zich mee. De gelekte gebruikershandleiding verraadt onder meer dat de nieuwe budgettelefoon wederom 1GB RAM krijgt. Het is nog niet helemaal duidelijk of er Android Pie uit de doos meegeleverd wordt. Mocht dit wel het geval zijn, dan verwachten we een afgeslankte versie. Bij de vorige softwareversie heette dit Android Oreo GO.

Nokia 1 Plus

Het is nog niet duidelijk hoe groot het scherm precies zal zijn, maar er is hoe dan ook een paneel met een resolutie van 960 bij 480 pixels present. Onder de motorkap bevindt zich een 1,5 GHz MediaTek MT6739WW-chipset. De accucapaciteit is met 2500 mAh op papier niet heel flink, maar gezien de zuinige specs en schermresolutie moet een volle accucyclus makkelijk in staat zijn om je één dag bij te staan. Het is nog niet helemaal zeker of deze budgetsmartphone op het Mobile World Congress uit de doeken wordt gedaan. 

Google 'verklapt' bestaan Nokia 9 PureView

Google 'verklapt' bestaan Nokia 9 PureView

12 feb 2019 - Al maandenlang worden we getrakteerd op renders, leaks en andere informatie over het te verschijnen vlaggenschip, de Nokia 9. Hoewel HMD Global zelf nog niet officieel iets heeft laten weten over deze telefoon, verklapt Google doodleuk dat hij bestaat én wat de specs zijn.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden