Vergelijk 2.359.005 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel 4 krijgt slimmere dual-sim ondersteuning'

Nieuws 'Google Pixel 4 krijgt slimmere dual-sim ondersteuning'
Door ,

Hoewel de Google Pixel 3 officieel wel een dual-sim telefoon is, geldt dit in de praktijk niet voor Nederlandse consumenten. Het slotje voor 'e-sim' werkt nog niet, aangezien geen enkele provider deze vooralsnog ondersteunt. Toch laat Google met de Pixel 4 waarschijnlijk zien dat het wel extreem handig kan zijn.

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zouden officieel niet te koop zijn in Nederland, maar dankzij de grijze import kom je er alsnog vrij makkelijk aan via diverse webshops. Gelukkig maar, want een beetje diversiteit op de smartphonemarkt kan geen kwaad. Daarnaast is een schone versie van Android altijd mooi en weten de Pixels van Google jaar na jaar een vrijwel perfecte camerascore noteren. Niet alles is echter goed aan de nieuwe paradepaardjes van Google, en voor Nederlandse consumenten is er ook nog het probleem rondom de onbruikbare e-simpoort.

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

23 okt 2018 - Enkele weken geleden presenteerde Google met veel trots haar derde generatie van de Google Pixel. Theoretisch gezien zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL een van de beste Android-toestellen die je kunt kopen. Helaas is er, net als vorig jaar, een hoop mis met deze peperdure speeltjes.

Google Pixel 4 e-sim

Een e-sim is een digitaal simkaartslot die op afstand geprogrammeerd wordt aan de hand van een provider. Dankzij de e-sim kunnen gebruikers makkelijker van provider wisselen. Hoewel niet officieel bevestigd, kan dit wel eens de hoofdoorzaak zijn van het uitblijven van ondersteuning onder Nederlandse providers. Mocht e-sim dit jaar toch geïntroduceerd worden in ons kikkerlandje, dan is de Google Pixel 4 naar verluidt de perfecte telefoon om de nieuwe technologie te gebruiken. Volgens XDA blijkt namelijk dat de Pixel 4 'Dual Sim - Dual Stand by'-ondersteuning krijgen.

Deze speciale ondersteuning, beter bekend als DSDS, zorgt ervoor dat consumenten op zowel de fysieke als de digitale simkaart bereikbaar zijn tegelijkertijd. Op dit moment is de Pixel 3-lijn enkel voorzien van DSSS, wat staat voor 'Dual Sim - Single Stand-by'. Deze toestellen zijn slechts via één simkaart bereikbaar, omdat er slechts één antenne ingebouwd zit. De Pixel 4 wordt pas rond het najaar van 2019 verwacht, dus de providers hebben nog even de tijd om e-sim te implementeren.

iPhone XS e-sim

De iPhone XS en iPhone XS Max beschikken ook over e-sim, maar kennen hetzelfde probleem als de huidige Pixel-telefoons in Nederland.

Daarom heb je niets aan dual-sim op de nieuwe iPhones

Daarom heb je niets aan dual-sim op de nieuwe iPhones

13 sep 2018 - Woensdag introduceerde Apple haar eerste telefoons met dual-sim. ‘Geweldig, nou hoef ik nog maar één iPhone te kopen in plaats van twee’, denk je nu misschien. Maar zo eenvoudig is het helaas niet, althans niet hier in Nederland. In dit artikel leggen wij uit waarom.

Google Pixel 4 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 39,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 4 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden