Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone gaat langer mee dan ooit tevoren'

Nieuws 'iPhone gaat langer mee dan ooit tevoren'
Door ,

Telefoonabonnementen zijn vaak zo afgesteld dat het bijna als een verplichting voelt om na twee jaar een nieuwe smartphone in huis te halen. Toch lijkt lang niet iedereen zich hier iets van aan te trekken. In tegendeel zelfs: uit een analyse blijkt dat de iPhones van Apple langer meegaan dan ooit.

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven, en daar spelen fabrikanten zeer slim op in. Je hebt de nieuwste iPhone X nog niet uit je broekzak gehaald of er is al weer een gloednieuwe iPhone XS gepresenteerd. Dat kun je natuurlijk vervelend vinden, maar in de praktijk blijken de vernieuwingen een stuk minimaler te zijn dan voorheen. Dat is iets wat de consument ook lijkt aan te voelen, zo blijkt uit de bevindingen van industrie-analist Toni Sacconaghi van Bernstein

iPhone gaat langer mee

Volgens Sacconaghi is de tijd van de upgradecyclus van iPhones verhoogd naar maar liefst vier jaar. In 2018 was dit nog drie jaar. Deze verandering komt niet geheel uit de lucht vallen. Naast dat je van mening kunt zijn dat nieuwe telefoons (waaronder iPhones van Apple) een stuk minder vernieuwingen met zich meebrengen, zorgde het accureparatieprogramma van Apple eveneens voor de nodige veranderingen. Sacconaghi zelf meldt dat dit de belangrijkste factor is van de verlengde levenscyclus van iPhones. 

11 miljoen iPhone-batterijen vervangen door reparatieprogramma

11 miljoen iPhone-batterijen vervangen door reparatieprogramma

15 jan 2019 - Hoewel iPhones prima telefoons zijn, zit er wel een smetje op het blazoen: de toestellen presteren uit zichzelf minder naarmate de accu slechter wordt. Vorig jaar schroefde Apple na veel commotie de kosten voor een nieuwe accu naar beneden, met als gevolg een recordaantal vervangen iPhone-batterijen.

De analist meldt verder dat ongeveer 16 procent van de huidige iPhone-gebruikers een nieuw exemplaar aan gaat schaffen dit jaar. Dit zou betekenen dat wat Apple ook lanceert in september, de uiteindelijke verkopen zullen verre van extreem zijn. Zelfs Apple CEO Tim Cook meldde vorig jaar dat gebruikers langer vasthouden aan hun iPhones. Het 'probleem' van dalende smartphoneverkopen is niet exclusief voor Apple. Samsung, de grootste concurrent van het bedrijf uit Cupertino, erkent hetzelfde probleem. Wellicht dat de te verschijnen Galaxy S10 de nogal conservatieve Galaxy S9 doet vergeten.

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 6000 € 49,50 € 17,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 24,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 55,00 € 48,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 52,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden