Vergelijk 2.686.565 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

GSMinfo weekoverzicht #6 (2019)

Nieuws GSMinfo weekoverzicht #6 (2019)
Door ,

Had je afgelopen week niet iedere dag de tijd om je te verdiepen in het laatste smartphonenieuws? Geen nood, met het GSMinfo weekoverzicht ben je in no-time weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met deze week onder meer: Motorola presenteert Moto G7-reeks en Apple opnieuw in de hoek gedreven door ontevreden klanten.

OnePlus vraagt om hulp

OnePlus vraagt haar community om hulp. Het bedrijf wil een nieuwe killer-functie bedenken voor de volgende iteratie van haar besturingssysteem: OxygenOS. OnePlus kan zelf wel met allerlei ideeën op de proppen komen, maar heeft tevens een nauwe en goede band met haar achterban. Bovendien zijn gebruikers ervaringsdeskundigen, zij weten dus heel goed wat zij missen op hun smartphone.

Met deze gedachte in het achterhoofd heeft OnePlus haar community gevraagd om de volgende OxygenOS feature te bedenken. Iedereen die een idee heeft voor een nieuwe eigenschap die niet mag ontbreken bij de flagship killer, kan deze insturen via het forum van de fabrikant. Niet alleen wordt zijn of haar idee daadwerkelijk uitgevoerd, maar krijgt de persoon in kwestie tevens een uitnodiging om de lancering van het volgende vlaggenschip bij te wonen. Inclusief ongekende VIP-ervaring uiteraard. Een leuke prijs voor de winnaar als je het ons vraagt.

In het verleden heeft OnePlus wel vaker proefballonnetjes van community-leden uitgevoerd. Zo zijn features als Gaming Mode, Gesture Control en de Alert Slider door OnePlus-gebruikers bedacht. We zijn benieuwd met welke nieuwe eigenschap de leden ditmaal komen aanzetten.

OnePlus 6T

Klanten klagen Apple aan voor blokkeren iPhone-opladers

Apple is het grootste en meest gewaardeerde techbedrijf ter wereld. Om het in perspectief te zien: het bedrijf is meer waard dan de gehele begroting van de Nederlandse overheid. Deze status heeft Apple uiteraard niet zonder slag of stoot weten te bereiken. Meer dan eens heeft de techgigant haar intellectueel eigendom met hand en tand moeten verdedigen in de rechtszaal, waarvan de zaak tegen Samsung wegens het vermeend ‘slaafs kopiëren’ van de Samsung Galaxy Tab 10.1 wellicht de prominentste zaak is.

Apple moet zich opnieuw melden bij de rechter, ditmaal vanwege het blokkeren van opladers van de fabrikant in november 2016. Destijds rolde een software-update met de naam iOS 10.1. Nadat deze patch was geïnstalleerd verscheen er bij gebruikers een melding in beeld dat hun adapter niet werd ondersteund. Zij zaten toen acuut met een probleem: zonder werkende oplader konden zij hun iPhone niet langer opladen of gebruiken. Het kopen van een nieuwe oplader was op dat moment de enige oplossing.

iPhone opladen

Het punt dat de aanklagers met hun class action law suit willen maken, is dat Apple hen onnodig geld uit de zakken heeft geklopt. De update die hiervoor verantwoordelijk was blokkeerde namelijk niet alleen niet-officiële opladers van derden, maar ook de adapters die Apple bij haar producten levert. Zij eisen dan ook een schadevergoeding van het bedrijf. De precieze hoogte van deze vergoeding is vooralsnog onbekend. Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie. De kans dat de zaak daadwerkelijk voor de rechter komt is klein: waarschijnlijk komt Apple met een schikkingsvoorstel om gedupeerden te compenseren.

Deze nieuwe emoji krijgen we in 2019 te zien

Een wafel, mechanische arm, een ijsblokje, een man in een rolstoel en nog 226 andere emoji maken dit jaar hun debuut. Het Unicode Consortium maakte deze week bekend dat het in de loop van het jaar 230 nieuwe emoji hun opwachting maken. De organisatie meent dat het huidige pallet niet al onze boodschappen uitdrukt. Ook krijgt ze vermoedelijk links en rechts commentaar van activisten die vinden dat ze niet vertegenwoordigd worden. Reden genoeg dus om de lijst met beschikbare emoji uit te breiden.

De nieuwe emoji zijn niet direct beschikbaar. Wanneer wel precies is eveneens nog onduidelijk. Dat komt omdat techbedrijven en fabrikanten als Apple, Samsung en Huawei eerst een software-update moeten uitbrengen. Daar gaan deze bedrijven de komende maanden hard aan werken. Naar verwachting krijgen we de nieuwe emoji pas in de tweede helft van 2019 te zien.

LG werkt aan geavanceerde selfiecamera voor LG G8 ThinQ

De LG G8 ThinQ, die volgens de laatste berichten op zondag 24 februari wordt gepresenteerd, krijgt een spectaculaire selfiecamera. LG gaat de voorste camera uitrusten met een Time of Flight of ToF-sensor. Deze verstuurt infraroodlichter vanuit de sensor naar buiten. Via een object weerkaatst deze terug naar de sensor. Afhankelijk van de tijd dat het licht nodig heeft om zijn weg weer terug te vinden naar de beeldsensor, kunnen afstand en diepte heel nauwkeurig worden berekend.

Een ToF-sensor is niets nieuws onder de zon en hebben we al vaker gezien bij telefoons. Dat was echter bij de primaire camera, de lenzen aan de achterkant van een toestel. Voor het eerst wordt deze techniek naar de selfiecamera gebracht. Hij kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kunt er onder meer spectaculaire selfies met bokeh-effect mee schieten, maar ook een 3D-scan maken van je gezicht, gezichtsontgrendeling of augmented reality (AR). We zijn benieuwd waarvoor LG de ToF-sensor in de selfiecamera gaat gebruiken.

Moto G7, Motorola

Dit is de Motorola Moto G7 lineup

Deze week onthulde Motorola maar liefst vier nieuwe toestellen: de Motorola Moto G7, Moto G7 Play, Moto G7 Power en Moto G7 Plus. Het uiterlijk heeft veel weg van zijn voorgangers, inclusief een fysieke vingerafdrukscanner met batwing-logo. De Moto G7 en Moto G7 Plus hebben een notch in de vorm van een waterdruppel, de andere twee hebben een zwarte balk boven in het scherm. De meest opvallende eigenschap van het kwartet is zonder twijfel de 5000 mAh batterij van de Moto G7 Power.

De Motorola Moto G7 Play, Moto G7 Power en Moto G7 Plus zijn later deze maand verkrijgbaar. Ze hebben een adviesprijs van respectievelijk 149,99 euro, 209,99 euro en 299,99 euro. De Moto G7 verschijnt pas in maart in ons land. Deze gaat over de toonbank voor 249,99 euro.

De belangrijkste specificaties van de toestellen hebben we in de onderstaande tabel op een rij gezet.

Specificaties Moto G7 lineup
  Moto G7 Play Moto G7 Moto G7 Power Moto G7 Plus
Scherm 5,7 inch IPS LCD, 720 x 1512 pixels, 19:9 6,2 inch IPS LCD, 1080 x 2270 pixels, 19:9 6,2 inch IPS LCD, 720 x 1512 pixels, 19:9 6,2 inch IPS LCD, 1080 x 2270 pixels, 19:9
CPU Snapdragon 632 Snapdragon 632 Snapdragon 632 Snapdragon 636
GPU Adreno 506 Adreno 506 Adreno 506 Adreno 509
RAM 2GB 4GB 4GB 4GB
ROM 32GB 64GB 32GB 64GB
Camera

Achter: 13 MP

Voor: 8 MP

Achter: 12 + 5 MP

Voor: 8 MP

Achter: 12 MP

Voor: 8 MP

Achter: 16 + 5 MP

Voor: 12 MP

Batterij 3000 mAh 3000 mAh 5000 mAh 3000 mAh
Software Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie Android 9.0 Pie

Leesvoer voor het weekend

Deze week publiceerde GSMinfo.nl ook een aantal achtergrondartikelen. Allereerst updatete Anton zijn artikel over hoe je de beste plaatjes schiet met de camera van je smartphone. Deze bestond uit 8 tips, met de komst van de nieuwste technieken en mogelijkheden zijn dat er nu 11. Wil jij het beste halen uit je smartphonecamera? Lees dan zeker het onderstaande artikel.

11 tips om de mooiste foto's te maken met je smartphone

11 tips om de mooiste foto's te maken met je smartphone

16 feb 2020 - Het zonnetje schijnt, de vogeltjes zingen, de bloemetjes staan in bloei, de lammetjes grazen in het gras: het is weer zomer. Om de mooiste zomermomenten vast te leggen hoef je tegenwoordig niet meer met een spiegelreflexcamera rond te lopen: ook met je smartphone schiet je als een professional plaatjes. Hoe? GSMinfo.nl geeft 11 tips om de mooiste foto's te schieten met je smartphone.

In een ander stuk van zijn hand legt Anton in geur en kleur uit hoe een Android-update tot stand komt. Hij neemt jullie aan de hand en legt in vier stappen uit wat er gebeurt tussen de aankondiging van een nieuwe Android-versie en de uitrol ervan. Ook vergelijkt hij het proces met Apple en verklaart hij waarom de Amerikaanse techgigant zoveel sneller is met updaten. Na het lezen van dit artikel begrijp je waarom het zo lang duurt voordat de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem jouw toestel bereikt.

Zo komt een Android-update tot stand

Zo komt een Android-update tot stand

7 feb 2019 - Als Google een nieuwe Android-versie aankondigt, willen we deze het liefst hier direct mee aan de slag. In werkelijkheid moet je er vaak maanden op wachten voordat hij beschikbaar is, als hij überhaupt al wordt ontwikkeld voor jouw toestel. Er komt heel wat kijken bij het uitrollen van de nieuwste Android-versie. In dit artikel wandelen we door het updateproces.

Tot slot schreef Anton een achtergrondverhaal over Android-telefoons. In zijn artikel noemt hij 10 redenen waarom Android-smartphones beter zijn dan iPhones. Dit stuk is het tweede deel van een tweeluik over Android-telefoons versus iPhones. In het eerste deel stond Anton uitgebreid stil bij de positieve punten van iPhones ten opzichte van Android-toestellen. Deze week draait hij de rollen om en zet hij Android-telefoons in het zonnetje.

10 redenen waarom Android-telefoons beter zijn dan iPhones

10 redenen waarom Android-telefoons beter zijn dan iPhones

27 apr 2020 - Sta je op het punt om een nieuwe smartphone te kopen, dan is het goed om je te oriënteren wat er te koop is. Door de bocht genomen betekent dat dat je een keuze moet maken tussen een iPhone of een Android-telefoon. In dit artikel vertellen we je waarom je in onze ogen beter af met een Android-smartphone dan een iPhone, en wel om 10 redenen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden