Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple dicht lek in Facetime met iOS update

Nieuws Apple dicht lek in Facetime met iOS update
Door ,

Het lek in de FaceTime-software dat de afgelopen weken werd ontdekt is door Apple gedicht. De update met versienummer 12.1.4 rolt nu uit naar alle iPhones die nieuwer zijn dan een iPhone 5.

Apple heeft gisteravond iOS 12.1.4 uitgerold naar alle iPhones. In de update zijn een aantal bugfixes opgenomen, waarvan de belangrijkste bedoeld is om een bug in FaceTime op te lossen die ervoor zorgde dat je mensen kon afluisteren via de groepsbel-functie. Daarom werd al eerder groepsbellen via FaceTime uitgeschakeld, maar nu heeft Apple de bug dus iets definitiever opgelost.

FaceTime-bug

De software-update die alle iPhones die een iPhone 5S of nieuwer zijn krijgen, lost dus de FaceTime-bug op. Dat is echter niet het enige dat Apple in de update heeft weten te verwerken, al hoef je qua functies niet veel nieuws te verwachten. De nieuwe dingen bewaart Apple voor iOS update 12.2, maar dat betekent dus allerminst dat je deze update lekker kan overslaan. Als je wil groepsbellen via FaceTime is dat in ieder geval aan te raden.

Het bekend worden van de bug zorgde ervoor dat Apple genoodzaakt was deze update nu alvast uit te rollen en niet te incorporeren in de iOS 12.2 update, waarbij onder andere een aantal nieuwe Animoji worden geïntroduceerd. In de update-notice wordt overigens ook de 14-jarige scholier die de bug ontdekte vermeld. Apple heeft de jongen als dank een onbekend bedrag gegeven om zijn onderwijs in de nabije toekomst te betalen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden