Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Dit zijn de populairste apps en games van 2018

Nieuws Dit zijn de populairste apps en games van 2018
Door ,

The numbers are in. De meest geliefde en gedownloade apps en games van 2018 zijn bekend. Marktonderzoeker App Annie heeft ze allemaal voor ons op een rijtje gezet. Op welke plaats vinden we PUBG? En hoe zit het met diens directe concurrent Fortnite? GSMinfo.nl heeft de antwoorden.

Ieder jaar wordt de bibliotheek van de Google Play Store en App Store steeds een beetje groter. Ontwikkelaars lanceren alles bij elkaar opgeteld jaarlijks duizenden nieuwe apps. Voor de doorsnee gebruiker is dit bijna niet bij te houden. Gelukkig zijn er onderzoekbureaus die hier hun brood van hebben gemaakt.

Eén daarvan is App Annie. Medewerkers van het bedrijf houden nauwlettend in de gaten welke nieuwe applicaties ten tonele verschijnen. Daarbij kijken ze niet naar het platform -Android of iOS- maar naar de data. Alle bevindingen noteren ze in de nieuwste editie van The State of Mobile.

Kassa

Uit het rapport blijkt dat we afgelopen jaar wereldwijd 194 miljard apps hebben gedownload. Dat genereerde een omzet van 101 miljard dollar. In 2017 was de helft van de advertentie-inkomsten afkomstig uit apps, vorig jaar steeg dat aandeel naar 62 procent. Komend jaar verwachten onderzoekers dat 60 procent van de opbrengsten voor ontwikkelaars uit in-app reclames halen. Dat is voornamelijk afkomstig uit games: het aantal downloads van mobiele games steeg afgelopen jaar een stuk harder in vergelijking met traditionele platformen zoals consoles en handhelds. Naar verwachting wordt komend jaar 60 procent van de uitgaven gedaan via mobiele games.

Gemiddeld brachten we volgens de onderzoekers drie uur per dag door op onze mobiel. Met name leden van generatie Z (jongeren tussen de 16 en 24 jaar) zijn erg actief met apps: zij brengen hier 20 procent meer tijd door dan andere leeftijdsgroepen. Vooral video’s kijken is een geliefde bezigheid: van ieder uur dat we naar onze telefoon staren, kijken we door de bocht genomen tien minuten naar films en series.

Top 10

Vanzelfsprekend heeft App Annie ook een top 10 samengesteld. Sterker nog, we hebben twee lijstjes voor je, die je in de onderstaande afbeelding vindt. De meest gedownloade apps -Android en iOS bij elkaar opgeteld- zijn allemaal grote en bekende namen. Facebook Messenger, Facebook en WhatsApp vormen de top drie. Onder aan de lijst bungelen namen als Netflix en Spotify. In het gamesegment zien we een grote verrassing.

App Annie

Niet een populaire titel als PUBG of Fortnite voert de lijst aan, maar het relatief onbekende Helix Jump. Daarbij stuitert een bal op een platform die je naar beneden moet zien te leiden door deze naar links of rechts te draaien. Daarbij moet je opletten dat je de val niet verplettert door hem op een 'death tile' te laten vallen. Het is een simpel, maar kennelijk verslavend spel. Op de tweede plaats vinden we Subway Surfers. Deze game is al een tijdje verkrijgbaar, maar is kennelijk nog altijd megagewild onder smartphonegebruikers. Subway Surfers is een endless runner waarbij je zoveel mogelijk munten moet zien te verzamelen om upgrades, nieuwe skateboards en karakters te kopen. PUBG vinden we op de derde plaats.

Fortnite is opmerkelijk genoeg nergens in de top 10 te vinden. Dat wil niet zeggen dat gamers deze shooter drie keer niks vinden. Zijn afwezigheid heeft wellicht een andere oorzaak: het spel is namelijk niet te vinden in de Play Store. Android-gebruikers die het spel willen spelen op hun telefoon, moeten hem downloaden in de Epic Game Store. En aangezien App Annie haar data vergaart uit downloadcijfers van de applicatiewinkels van Google en Apple, is het niet vreemd dat Fortnite niet in de top 10 is te vinden.

Welke van de bovenstaande apps en games gebruiken jullie regelmatig?

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden