Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XA3 met 'bioscoopscherm' laat zich zien

Nieuws Sony Xperia XA3 met 'bioscoopscherm' laat zich zien
Door ,

Innovatie is natuurlijk hartstikke mooi, maar vaak moeten midrangers en vooral budgettelefoons nog enkele edities wachten totdat ze over nieuwe features beschikken. Dit is echter niet het geval bij de Sony Xperia XA3. De middenklasser van de Japanners wordt getrakteerd op een bioscoopscherm.

Bij Sony hebben ze de smaak helemaal te pakken gekregen. Na jarenlang tot in den treure vast te hebben gehouden aan haar Omnibalance-design, was het vorig jaar eindelijk tijd voor iets nieuws. Met de Xperia XZ2 en XZ2 Compact introduceerde de techgigant haar eerste toestel met Ambient Flow-design. Dit hield in: kleinere schermranden, minder rechthoekig en een ergonomischer ontwerp. Ook ging de schermverhouding van 16:9 naar 18:9. Nog geen jaar later is 18:9 alweer ouderwets en introduceert Sony haar 21:9-bioscoopscherm.

Sony Xperia XA3 renders

Althans, dat is de verwachting. Zoals het er nu naar uitziet, zal de Xperia XZ4 over deze rete-lange beeldverhouding beschikken. Volgens de Duitse techwebsite WinFuture komt Sony ook met een bijzonder lange midranger op de proppen binnenkort, namelijk de Sony Xperia XA3. Buiten de aparte schermverhouding is er tevens vrijwel geen 'kin' aanwezig. In plaats van een rand aan de onderzijde, moet de XA3 beschikken over een redelijk flinke rand aan de bovenzijde. Of het mooi is, dat is een tweede, maar Sony lijkt vol op de experimentele tour te gaan dit jaar.

Xperia XA3 Xperia XA3 Xperia XA3 Xperia XA3 Xperia XA3

Op vrijwel hetzelfde moment heeft LetsGoDigital opgemerkt dat Sony een nieuw handelsmerk vast heeft gelegd, namelijk CinemaWide Display. Het is de verwachting dat het Xperia XZ4-display zo gaat heten, maar kijkende naar het scherm van de XA3 zou het niet vreemd zijn als laatstgenoemde eveneens een CinemaWide Display krijgt. Het is nog niet helemaal zeker wat er onder de motorkap te vinden zal zijn, maar de verwachting is minimaal een Snapdragon 660, 4GB RAM, 64GB aan intern opslaggeheugen, 3500 mAh aan accucapaciteit en een 23-megapixelcamera aan de achterzijde. Waarvoor de tweede sensor dient, is op dit moment nog onduidelijk.

Sony op MWC 2019

Net als de Xperia XZ4 verwachten we de lancering van de Xperia XA3 op het Mobile World Congress in Barcelona, dat eind februari plaatsvindt. De opvolger van de Xperia XZ3 moet de concurrentie aangaan met onder meer de Galaxy S10 en Nokia 9. Meer over de Xperia XZ4 lees je in het artikel hieronder.

'Langwerpige Sony Xperia XZ4 voorzien van gigantische accu'

'Langwerpige Sony Xperia XZ4 voorzien van gigantische accu'

29 jan 2019 - De Sony Xperia 1 (eerder bekend als Xperia XZ4) ziet naar alle waarschijnlijkheid over een maandje het levenslicht. De nieuwe high-end smartphone van de Japanners gaat niet alleen hoge ogen gooien met zijn unieke design, maar ook met zijn accucapaciteit.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden