Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10e gespot met aparte vingerafdrukscanner

Nieuws Samsung Galaxy S10e gespot met aparte vingerafdrukscanner
Door ,

De Samsung Galaxy S10-serie wordt over een kleine twee weken uit de doeken gedaan. Terwijl de twee duurste varianten je naar verwachting minstens 900 euro gaan kosten, bevindt de Galaxy S10e zich in een lager prijssegment. Er is meer info opgedoken over het exacte ontwerp ervan.

Er is de afgelopen weken veel te doen geweest rondom de Samsung Galaxy S10e, voorheen beter bekend als de S10 Lite. De term 'Lite' heeft het uiteindelijk niet gered. Wellicht is een reden voor de naamsverandering dat de Lite-versies tot op heden stuk voor stuk kwalitatief veel minder waren dan de reguliere versie. Bij de S10e lijkt dit niet het geval; de smartphone is kleiner, heeft 'slechts' twee camera's aan de achterzijde, en geen vingerafdrukscanner achter het scherm, maar verder is hij qua hardware en software vrijwel gelijk aan de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10e vingerafdrukscanner

Het was nog niet helemaal zeker hoe Samsung de vingerafdrukscanner bij haar goedkoopste S10-model zou verwerken. De gelekte renders tonen enkel de voor- en achterkant, terwijl de scanner naar verluidt aan de zijkant zou zitten. Roland Quandt heeft eindelijk uitsluitsel gegeven over de S10e: in nieuwe opgedoken foto's zien we dat de scanner verwerkt is aan de rechterzijde van het toestel en lijkt te fungeren als aan/uit-knop. Deze implementatie is Samsung niet onbekend; de Galaxy A7 (2018) kent eenzelfde opzet. Wel is het opvallend dat er geen plek meer blijkt te zijn voor een scanner aan de achterkant, net als bij de Galaxy S8 en Galaxy S9.

Galaxy S10e Galaxy S10e Galaxy S10e Galaxy S10e

Aan de linkerzijde van Samsungs goedkoopste vlaggenschipversie vinden we twee verschillende knoppen terug. De langere van de twee is naar alle waarschijnlijkheid de volumeregelaar, terwijl de Bixby-assistent in de tweede, kleinere knop verwerkt zit. Verder valt op dat er ook bij de S10e sprake lijkt te zijn van cameralenzen die uitsteken. Dit zorgt ervoor dat de telefoon niet plat op een oppervlak kan liggen. Mocht je dit vervelend vinden, dan zullen er vast en zeker hoesjes zijn die jou te zijner tijd van dit probleem afhelpen.

Galaxy S10e specs en release

Onder de motorkap van de S10e vinden we een Exynos 9820-chipset terug. Althans, in de Europese variant. In de Verenigde Staten wordt de Snapdragon 855 gebruikt in verband met patentrechten. De twee chipsets moeten qua prestaties niet voor elkaar onder doen, waardoor importeren voor een betere S10 niet nodig moet zijn. Er is standaard 6GB RAM aanwezig en 128GB aan intern uitbreidbaar opslaggeheugen. Op 20 februari wordt de telefoon uit de doeken gedaan in de kleuren Prism Black, Prism Green, Pearl White, Canary Yellow en op een later tijdstip in het blauw. In het artikel hieronder zie je de Galaxy S10e in de drie eerstgenoemde kleuren.

Samsung Galaxy S10e gelekt: specs, kleuren en meer

Samsung Galaxy S10e gelekt: specs, kleuren en meer

4 feb 2019 - Voor het eerst in jaren krijgt de Galaxy S-lijn er weer een Lite-model bij. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de Samsung Galaxy S10e onderaan de streep de meest voordelige smartphone van de drie. Naast de prijs weten we nu ook zo goed als zeker het design, de hardware en meer.

Samsung Galaxy S10e beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10e aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden