Vergelijk 2.698.783 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple blokkeerde iPhone-opladers, gebruikers eisen compensatie

Nieuws Apple blokkeerde iPhone-opladers, gebruikers eisen compensatie
Door ,

Apple is bepaald geen onbekende in de rechtszaal, en zal op de lange termijn waarschijnlijk nog vaak zichzelf moeten verdedigen. Meest recente aanklacht is dat de techgigant oude iPhone-opladers zou hebben geblokkeerd met een software-update.

We hebben Apple de afgelopen jaren vaak verwikkeld gezien in een grote rechtszaak. Denk bijvoorbeeld de ellenlange patentstrijd tussen Samsung en Apple, de 'misleiding' rondom de nieuwe schermen van de iPhones en het bewust verminderen van de iPhone-prestaties voor een betere accuduur. Hoewel niet elke rechtszaak even succesvol is voor de aanklager, lijken ze bij de meest recente aanspanning toch wel een punt te hebben. 

Apple blokkeerde iPhone-opladers

In november 2016 kregen duizenden iPhone-gebruikers problemen met hun opladers. Na een software-update gaf hun smartphone aan dat de gebruikte adapter niet werd ondersteund. Als gevolg hiervan zat men dus al snel met een 'lege' telefoon en moest een nieuwe lader in huis gehaald worden. Het gaat specifiek om software-update 10.1.1. Eerder werd duidelijk dat veel niet-officiële adapter getroffen waren door de update, maar ook oude laders van Apple blijken onbruikbaar te zijn geworden door de update van hun maker.

Apple iPhone 6S

Het gaat om een 'class-action', wat betekent dat een groot aantal 'slachtoffers' als groep naar de rechter is gestapt om dit punt aan te vechten. Ze eisen een schadevergoeding waarvan de hoogte nog niet helemaal duidelijk is. Verder zou Apple volgens de aanklagers het bedrag moeten vergoeden wat ze in 2016 hebben moeten uitgeven aan een nieuwe oplader. Het is nog onduidelijk wanneer er precies een uitspraak zal volgen in deze rechtszaak.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden