Vergelijk 2.361.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 6.2 met camera-uitsnede te zien in conceptvideo

Nieuws Nokia 6.2 met camera-uitsnede te zien in conceptvideo
Door ,

De Finse techreus van weleer produceert onder het nieuwe moederbedrijf HMD Global de ene na de andere smartphone. De Nokia 6.2 moet binnenkort ook het levenslicht gaan zien, en zal als eerste Nokia-telefoon een speciale uitsnede krijgen voor de frontcamera.

Nog maar een kleine 3 weken wachten en dan barst al het smartphonegeweld los in Barcelona. Van Samsung tot HTC en van Asus tot OnePlus; ze zijn er allemaal te vinden op 's werelds grootste mobiele technologiebeurs. Een van de deelnemers is HMD Global, de eigenaar van de Nokia-merknaam wat betreft het smartphonesegment. Het is de verwachting dat de fabrikant naast de Nokia 9 ook de Nokia 6.2 zal presenteren. Laatstgenoemde krijgt naar verluidt als eerste Fin een speciale camera-uitsnede in het scherm.

Nokia 6.2 conceptvideo

We hebben de Nokia 6.2 al eerder gezien, vermomd als de Nokia 8.1 Plus. Die naam lijkt niet te kloppen, gezien hij qua specificaties meer in de buurt zit van de Nokia 6 (2018), een degelijke midranger die vandaag de dag voor weinig geld in huis te halen. In een conceptvideo krijgen we een nog duidelijker beeld van hoe de nieuwste midranger van HMD Global eruit komt te zien naar alle waarschijnlijkheid. Wat betreft het design kent de 6.2 veel overeenkomsten met de Nokia 7.1. Zo lijkt de achterzijde van glas te zijn, en is de dubbele camera-opzet gecentreerd.

De primaire camera krijgt 16-megapixels met zich mee. De lens daaronder lijkt een dieptesensor te worden, waarmee een bokeh-effect mee wordt bewerkstelligd. Onder de motorkap vinden we naar alle waarschijnlijkheid een Snapdragon 632 terug, dezelfde chipset waarover de Moto G7 naar verluidt over beschikt. Verder is er OZO Audio aanwezig, waardoor video-opnames van een kristalhelder geluid genieten. Op 24 februari presenteert HMD Global de Nokia 6.2 samen met de Nokia 9. Je leest meer over de pentalenstopper van de Finnen in het artikel hieronder.

Eerste persfoto Nokia 9 PureView op straat

Eerste persfoto Nokia 9 PureView op straat

31 dec 2018 - Benieuwd hoe de Nokia 9 PureView er straks uit komt te zien? Klik dan vooral niet weg, want wij hebben de eerste officiële persfoto van het toestel gespot op internet. Daarop zijn niet alleen de vijf lenzen aan de achterkant goed te zien, maar ook de voorzijde. Zodoende weten we dat hij geen notch krijgt en een vingerafdruksensor achter het beeldscherm.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden