Vergelijk 3.443.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zo beveilig je WhatsApp met Face ID of Touch ID

Nieuws Zo beveilig je WhatsApp met Face ID of Touch ID
Door ,

Dat Face ID iPhone-gebruikers helpt om hun toestel beter te beveiligen tegen indringers van buitenaf is mooi, maar een tweede check kan bij diverse apps geen kwaad. Zo ook bij WhatsApp, waar gebruikers binnenkort een extra 'slotje' op kunnen zetten.

Een goed beveiligde telefoon is de nachtmerrie van elke kwaadwillende. Vandaar dat er vaak ontzettend hard wordt gehamerd op het zo goed mogelijk beveiligen van je mobiele apparaten, aangezien er doorgaans heel veel persoonlijke informatie op staat. Naast bank-applicaties zitten ook chat-apps vaak vol met een flinke hoeveelheid aan persoonlijke informatie. WhatsApp is bij uitstek de meest gebruikte chat-app in Nederland, maar tot op heden was er nog geen mogelijkheid om chats of de applicatie zelf extra te beveiligen. Dit in tegenstelling tot concurrent Telegram.

WhatsApp beveiligen met Face ID of Touch ID

WhatsApp begint echter aan een inhaalslag, zo lijkt. Er is een update uitgebracht waarin iPhone-gebruikers de mogelijkheid krijgen om de populaire chat-app te beveiligen aan de hand van Touch ID of Face ID, afhankelijk van welke iPhone de gebruiker in het bezit is. Heb je deze extra beveiliging ingeschakeld, dan moet je bij het openen van WhatsApp jouw gegevens invoeren voordat je alle informatie mag bekijken. Je hebt zelf de keuze om na een minuut, kwartier of uur WhatsApp weer op slot te zetten na ontgrendeling. Binnenkomende notificaties blijven wel leesbaar.

Apple iPhone X Face ID

Ben je in het bezit van WhatsApp op je iPhone? Ga dan naar de Apple App Store om versie 2.19.20 te downloaden. Open vervolgens WhatsApp op je iPhone, en tik rechtsonder op 'Instellingen > Account > Privacy'. In het volgende menu vind je de term  'Schermvergrendeling' terug. Druk hier eenmalig op en zet de schakelaar aan op de gewenste intervaloptie: 1 minuut, 15 minuten of 1 uur. Ben je in het bezit van een iPhone X, iPhone XR, iPhone XS of iPhone XS Max? Dan beveilig je WhatsApp extra aan de hand van Face ID. Heb je een iPhone 8, iPhone 8 Plus of ouder? Dan vergrendel je de chat-applicatie aan de hand van Touch ID.

Beveiliging iPhone

Qua veiligheid zijn iPhones vaak verreweg een stuk beter bestand tegen indringers van buitenaf dan Android-smartphones. In het artikel hieronder lees je meer over de voordelen van iPhones ten opzichte van smartphones die uitgerust zijn met Google's Android.

10 redenen waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons

10 redenen waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons

23 jan 2019 - iPhone versus Android. Sinds de opkomst van de eerste iPhones en Android-telefoons woedt er een verwoede strijd tussen beide doelgroepen over welk besturingssysteem het beste is. In dit artikel zetten wij een aantal argumenten op een rij waarom iPhones in onze ogen beter zijn dan Android-telefoons.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden