Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung werkt aan randloze telefoon met pop-up-camera'

Nieuws 'Samsung werkt aan randloze telefoon met pop-up-camera'
Door ,

In de smartphonewereld lijkt er sprake te zijn van een tussenperiode. Op dit moment experimenteren diverse fabrikanten met ontwerpen om minimale randen te bewerkstelligen. Een groot probleem hierbij is de frontcamera. Samsung gaat met de Galaxy A90 voor een 'nieuwe' oplossing.

Er is de afgelopen jaren heel wat om te doen geweest; de introductie van de notch. Deze 'designtrend' is ontstaan uit de opvatting dat de consument behoefte heeft aan zoveel mogelijk 'scherm' en zo min mogelijk 'rand'. Een smartphone beschikt echter traditioneel minstens over een speaker en frontcamera aan de bovenzijde, waardoor er een klein gedeelte 'rand' over moet blijven. Het ontwerp van de iPhone X verdeelt de meningen, maar is door vele fabrikanten tot in den treure gekopieerd.

Heeft de notch een toekomst?

Heeft de notch een toekomst?

19 mrt 2018 - Is de notch een designtrend die komend jaar doorzet? Of is het een tijdelijke rage onder fabrikanten? In dit artikel staan we uitgebreid stil bij de voors en tegens van de notch en kijken we of er een toekomst voor ze is weggelegd.

Samsung Galaxy A90 pop-up-camera

Zo stabiel als de basis van de eerste iPhone was voor het vervolg van smartphonedesigns, zo sterk wankelt de kenmerkende notch van Apple nu als smartphone-aspect. Het ziet ernaar uit dat onder meer Samsung en Huawei liever overgaan op een volledig randloze toekomst met een speciale uitsnede in het scherm voor de camera. Er zijn echter meer oplossingen, zo blijkt onder meer uit de Oppo Find X en in het specifiek de Vivo Nex, beide met een pop-up-camera. Deze technologie gaat Samsung naar verluidt gebruiken voor de Samsung Galaxy A90.

galaxy a90

Gebaseerd op de informatie van Trending Leaks zou bovenstaande foto de Galaxy A90 moeten representeren. Deze midranger zou een pop-up-camera in het midden krijgen, mits de geruchten kloppen. Hoewel er geen ruimte op het scherm vrijgemaakt hoeft te worden, zien we in de render wel dat er een redelijke kin aanwezig is. Dit in tegenstelling tot de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus. Het icoontje van een vingerafdruk op het scherm verwijst naar een scanner in het display. Het is op dit moment onduidelijk of het gaat om een ultrasone scanner of een kwalitatief mindere optische scanner.

Verdere specs en release

Verder zien we drie camera's aan de achterzijde die in het midden gepositioneerd zijn. Er is op dit moment nog niets bekend over de eigenschappen van de lenzen. Eveneens is er nog veel onzekerheid over de hardware onder de motorkap, maar verwacht wordt onder meer een Snapdragon 710, 6GB RAM, en 128GB intern opslaggeheugen. De Galaxy A90 ziet naar verluidt het levenslicht rond april/mei 2019. Het is nog afwachten geblazen of de telefoon in kwestie in Nederland verkocht zal gaan worden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden