Vergelijk 2.848.438 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10e gelekt: specs, kleuren en meer

Nieuws Samsung Galaxy S10e gelekt: specs, kleuren en meer
Door ,

Voor het eerst in jaren krijgt de Galaxy S-lijn er weer een Lite-model bij. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de Samsung Galaxy S10e onderaan de streep de meest voordelige smartphone van de drie. Naast de prijs weten we nu ook zo goed als zeker het design, de hardware en meer.

Al diverse maanden houden wij van GSMinfo.nl je op de hoogte met alles wat heeft te maken rondom de lancering van de te verschijnen Galaxy S10-serie. Afgelopen week was er sprake van een ware doorbraak; de Samsung Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus waren in vol ornaat te zien op officieel uitziende renders, en de specificaties zijn ook zo goed als bevestigd op dit moment. De info over de goedkoopste versie, de Galaxy S10e, is voor het laatst bewaard.

Samsung Galaxy S10e gelekt

Een nieuwe leak van WinFuture-journalist Roland Quandt toont ons vrijwel alles wat we willen weten over de relatief prijsvriendelijke Zuid-Koreaanse smartphone. In de foto's zien we dat er sprake is van een enkele frontcamera, waarvoor een speciale uitsnede is gemaakt in het scherm. Het ziet er tevens naar uit dat de bovenste rand iets dikker is dan bij de S10 (Plus), waardoor deze qua symmetrie meer overeenkomt met de onderste rand. Verder is duidelijk dat er geen ultrasone scanner achter het scherm aanwezig is. In plaats daarvan zit de vingerafdrukscanner verwerkt aan de zijkant.

Galaxy S10e

In hoeverre het laatstgenoemde gerucht klopt, durven we niet te zeggen. In de renders is het lastig om een specifieke knop met ingebouwde scanner te vinden. Vermoedelijk zit hij in de aan/uit-knop verwerkt, net als bij de Samsung Galaxy A7 (2018). De achterkant is verrijkt met 'slechts' twee camera's, vermoedelijk een 12-megapixel reguliere camera met een 16-megapixelwijdhoeklens. Deze opzet verschilt van de Samsung Galaxy Note 9 met zijn telefotolens, op het moment van schrijven het meest recent uitgebrachte vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse fabrikant met twee camera's.

Galaxy S10e specs en release

De interne specs zijn alles behalve budget te noemen. Zo is er in Europa de Exynos 9820-chipset aanwezig, en in de VS wegens patentrechten de Snapdragon 855. Verder is er 6GB RAM aanwezig én 128GB aan intern uitbreidbaar opslaggeheugen. Via de usb-c-poort is het toestel op te laden en kun je bestanden overzetten. De koptelefooningang is eveneens 'gewoon' aanwezig. Op het moment van schrijven zijn er helaas meer high-end telefoons zonder dan mét de alom geliefde 3,5mm-aansluiting.

Galaxy S10e Galaxy S10e Galaxy S10e Galaxy S10e  

De Samsung Galaxy S10e zal net als de reguliere S10 en S10 Plus op 20 februari uit de doeken worden gedaan. De goedkoopste versie krijgt een prijskaartje mee van 749 euro en verschijnt in de kleuren Prism Black, Prism Green, Pearl White, Canary Yellow en blauw, waarvan laatstgenoemde op een later moment verschijnt. Meer info over de andere Galaxy S10-modellen vind je in onderstaand artikel.

Samsung Galaxy S10 en S10 Plus in alle geuren en kleuren gelekt

Samsung Galaxy S10 en S10 Plus in alle geuren en kleuren gelekt

1 feb 2019 - Het heeft even geduurd, maar de kogel is eindelijk door de kerk: afgaande op de meest recente berichtgeving weten we exact hoe de Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus eruitzien. Daarnaast is bekend in welke kleuren de twee smartphones beschikbaar zullen komen.

Samsung Galaxy S10e beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10e aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden