Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

OnePlus 6 en 6T audioproblemen door verkeerd microfoongebruik

Nieuws OnePlus 6 en 6T audioproblemen door verkeerd microfoongebruik
Door ,

De OnePlus 6 en OnePlus 6T hebben de Chinese fabrikant bepaald geen windeieren gelegd in 2018. Helaas is, zoals zo vaak bij smartphones, geen van de twee foutloos. De vlaggenschepen van OnePlus worden momenteel echter geteisterd door een wel heel vervelend audioprobleem waar nog geen oplossing voor is.

De smartphones van OnePlus staan niet bepaald bekend als probleemloze apparaten. Zo was het scherm van de OnePlus 5 'verkeerd' gemonteerd, beschikt de OnePlus 5T uit de doos niet over Widevine L1, zijn er diverse meldingen van problematische touchproblemen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het merendeel van deze 'foutjes' zijn gelukkig opgelost, maar het nieuwste audioprobleem bij de OnePlus 6 en OnePlus 6T wekt bij diverse gebruikers toch wat zorgen.

OnePlus 6(T) audioproblemen

Gebruikers wereldwijd melden op onder meer OnePlus-fora, Reddit en XDA dat diverse applicaties van derden de verkeerde microfoon gebruiken. Uit experimenten blijkt dat applicaties als Snapchat, WhatsApp en Messenger de bovenste microfoon gebruiken in plaats van die aan de onderzijde. Probleem: de bovenste microfoon is ogenschijnlijk bedoeld voor noise cancelling. Als gevolg van het gebruiken van de verkeerde microfoon is de audio een stuk minder goed te horen, én klinkt het opgevangen geluid nogal schel.

Niet elke applicatie gebruikt echter de verkeerde microfoon, waaronder Instagram. Er zijn meerdere meldingen over oudere toestellen die eenzelfde probleem hebben, en een daarvan is de OnePlus 5T. Er zijn zelfs enkele berichten van OnePlus 3-gebruikers die een soortgelijke fout hebben ontdekt. Dit zou erop kunnen duiden dat het niet om een fout in de hardware gaat, maar dat het 'm in de software zit. Het is nog onduidelijk in hoeverre OnePlus dit audioprobleem kan en gaat oplossen. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op alle commotie. De audioproblemen komen overeen met de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, waarover je meer kunt lezen in onderstaand artikel.

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

23 okt 2018 - Enkele weken geleden presenteerde Google met veel trots haar derde generatie van de Google Pixel. Theoretisch gezien zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL een van de beste Android-toestellen die je kunt kopen. Helaas is er, net als vorig jaar, een hoop mis met deze peperdure speeltjes.

 

OnePlus 6 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 23,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden