Vergelijk 2.465.644 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung 'stopt' met plastic en omarmt groene alternatieven

Nieuws Samsung 'stopt' met plastic en omarmt groene alternatieven
Door ,

Een mooiere, schonere en vooral groene wereld, dat is iets waar we allemaal de vruchten van zouden plukken. Helaas is de invloed van de gewone consument redelijk summier vergeleken met de grote, invloedrijke firma's van deze wereld. Een van deze grote bedrijven is Samsung, en zij zetten een vergroening in.

Een nieuwe smartphone is voor de meeste consumenten altijd een klein feestje. Het openen van het doosje, de eerste blik naar het toestel en de bijbehorende accessoires; alles is mooi, nieuw en glanst zo lekker. Waar je waarschijnlijk niet zo sne stil bij staat is het feit dat er bijzonder veel plastic is gemoeid met jouw nieuwe telefoon. Ga het maar eens na: De plastic houder waarin je telefoon zit, het plastic wat om de oplader, kabels, en oordopjes zit... Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Helaas voor het milieu is dit plastic vaak niet afbreekbaar.

Samsung stop met plastic

Gelukkig ziet Samsung nu ook eindelijk in dat het een grote verandering kan bewerkstelligen door een van de voorlopers te worden wat betreft het minderen van plastic in en rondom hun producten. In een persbericht van Samsung Electronics stelt het bedrijf dat het de intentie heeft om haar producten verpakkingen meer milieuvriendelijk wil maken. Vanaf het eerste halfjaar van 2019 moeten alle telefoons, tablets, en huishoudelijke apparaten gebruikmaken van een nieuwe, groenere verpakking.

Samsung, plastic

Met groenere verpakkingen doelt het bedrijf op trays gemaakt van mallen, nieuwe zakjes rondom accessoires die wel milieuvriendelijk zijn én het aanpassen van haar smartphone-opladers. In plaats van een glanzende oplader wil Samsung in het vervolg enkel matte opladers meeleveren, omdat door deze verandering een transparante, niet-recyclebare plastic hoes niet meer nodig zal zijn. In het bericht wordt duidelijk dat het Koreaanse bedrijf er alles aan doet om deze groene belofte waar te maken, zelfs als dit een stijging in kosten betekent.

Samsungs groene toekomstplannen

In plaats van plastic verpakkingen voor smartphones, zal het overgaan op bioplastic, gemaakt van bijvoorbeeld zetmeel (ja, echt) of suikerriet. Beide materialen zijn biologisch afbreekbaar. Het bedrijf heeft als doel om over te schakelen in 2020 op glasvezelmaterialen als papier, dat wereldwijd goedgekeurd is door milieu-organisaties. In 2030 willen de Zuid-Koreanen maar liefst 500.000 ton aan gerecycled plastic gebruikt te hebben en 7,5 miljoen ton aan afbreekbare materialen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden