Vergelijk 3.091.894 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Teaser toont Nokia 9 en Nokia 6.2, meer info Nokia 1 Plus gelekt

Nieuws Teaser toont Nokia 9 en Nokia 6.2, meer info Nokia 1 Plus gelekt
Door ,

HMD Global lanceert in rap tempo de ene na de andere Nokia-telefoon. Dat vinden wij natuurlijk verre van vervelend, want zo creëer je immers meer keuze voor de consument. Op het Mobile World Congress verschijnen naar alle waarschijnlijkheid de Nokia 9 en Nokia 6.2. Een nieuwe budgettopper is ook in de maak.

HMD Global is op dit moment alweer twee jaar in het bezit van de licentie om smartphones uit te brengen onder de Nokia-merknaam. Aan kwantiteit heeft de Nokia-fan zeker niets te klagen; vrijwel elke maand tovert de fabrikant een nieuw toestel uit de hoge hoed. Kwalitatief gezien is de ene uiteraard iets beter dan de ander, maar over het algemeen hebben we niet veel te klagen over deze telefoons. Wel is het jammer dat we alweer dik één jaar wachten op een écht fatsoenlijk vlaggenschip met de Nokia-merknaam. 

Nokia 9 en Nokia 6.2 op MWC

Oorspronkelijk was dit niet de bedoeling. De Nokia 9 had in 2018 al het levenslicht moeten zien als high-end smartphone. Het apparaat onderscheidt zich van de concurrentie aan de hand van zijn pentalens-opzet, wat betekent dat er maar liefst vijf(!) camera's aan de achterzijde zitten. Kijken we naar een van de twee uitnodigingen van HMD Global voor haar MWC-evenement, dan zien we de opvallende camera-opzet terug in de uitnodiging. Na heel lang uitstellen ziet het ernaar uit dat we eind februari aan de slag kunnen met de Nokia 9, die vermoedelijk de marketingnaam PureView meekrijgt.

Nokia 9, Nokia 6.2, Nokia, HMD Global

In een tweede uitnodiging van HMD Global zien we een afbeelding van een telefoon, met als meest opvallende eigenschap een uitsnede aan de bovenzijde, vermoedelijk voor een cameralens. Eerder gingen er geruchten rond over de Noka 6.2, een beeldschone midranger die de Nokia 6 (2018) opvolgt. Het is de verwachting dat we 's werelds eerste Nokia-telefoon met camera-uitsnede op het Mobile World Congress in Barcelona mogen gaan verwelkomen.

Meer informatie over Nokia 1 Plus

Het is nog niet duidelijk hoeveel mobiele telefoons van HMD we te zien krijgen op het MWC, maar de kans is groot dat er meer is dan de Nokia 6.2 en Nokia 9. De beruchte @SlashLeaks deelde het afgelopen weekend informatie over de Nokia 1 Plus, de vermoedelijke opvolger van de Nokia 1. Deze instaptelefoon beschikt volgens de geruchten over een 1,5 GHz quad-core processor, 1GB RAM en een scherm van 960 bij 480 pixels.

Nokia 1 Plus

Android Pie is standaard aanwezig, en we vermoeden dat hij draait op Android GO, een afgeslankte versie van Google's besturingssysteem voor toestellen met relatief minder snelle hardware. Over een eventuele prijs of releasedatum is op het moment van schrijven nog niets bekend.

Wat is Android Go? Dit moet je weten

Wat is Android Go? Dit moet je weten

5 mrt 2018 - De eerste smartphones met Android Go zijn aangekondigd op het Mobile World Congress (MWC). Maar wat is Android Go? In welke opzichten verschilt deze variant van het reguliere besturingssysteem? Welke toestellen worden met Android Oreo geleverd? En zal het aanslaan in ons land? In dit artikel gaan we in op al deze vragen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden