Vergelijk 2.848.994 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Brazilië lekt specs Moto G7 serie

Nieuws Motorola Brazilië lekt specs Moto G7 serie
Door ,

Nog even en Motorola onthult het Moto G7 kwartet. De specificaties van de toestellen liggen echter nu al op straat. De Braziliaanse tak van het bedrijf heeft ‘per ongeluk’ de specificaties van de telefoons op haar eigen site gepubliceerd. De pagina’s zijn inmiddels offline gehaald, maar niet voordat CNET en diverse andere sites erover schreven.

Heb je donderdag 7 februari al in je agenda staan? Dan vindt in São Paulo een persevenement plaats. We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar de kans is groot dat Motorola dan de Moto G7 lineup presenteert. Deze reeks bestaat uit vier modellen, namelijk de Moto G7, Moto G7 Play, Moto G7 Power en Moto G7 Plus. Dat is de afgelopen weken meer dan eens bevestigd.

Eerder deze week publiceerde Slashleaks de specificaties van de vier smartphones op haar sites. Dergelijke informatie moeten we altijd met een korreltje zout nemen: we weten immers niet hoe de site aan haar informatie komt en kunnen het om die reden dan ook niet controleren. Desalniettemin zijn de details wel interessant, omdat het ons een indicatie geeft welke koers Motorola inslaat met haar lineup.

Het nieuws van vandaag heeft meer geloofwaardigheid, omdat ze afkomstig is van Motorola zelf. De Braziliaanse tak van het bedrijf heeft donderdag korte tijd de specificaties van de toestellen online gezet, op haar eigen site nota bene. Zodra deze ‘fout’ werd ontdekt, heeft de fabrikant de pagina’s direct uit de lucht gehaald. Maar niet voordat CNET, die de ‘vergissing’ in eerste instantie ontdekte, en andere techsites erover hebben gerapporteerd. Overigens vragen wij ons hardop af of dit inderdaad een ‘blunder’ is van Motorola. Afgelopen jaar gebeurde namelijk exact hetzelfde, maar dan met de telefoons van de Moto G6-reeks. Het lijkt dus om een vooraf opgezette strategie te gaan.

Specificaties Moto G7 lineup

Wat kunnen we verwachten van de smartphones? We beginnen met de Motorola Moto G7 Play, het instapmodel van de serie. Dit toestel krijgt eem 5,7 inch groot scherm met een resolutie van 1512 bij 720 pixels (HD+). Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 632, een octa-core processor met een kloksnelheid van 1,8 GHz. Deze wordt bijgestaan door 2GB werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen, dat uitbreidbaar is tot 256GB. Achterop heeft hij een enkele 13-megapixelcamera, aan de voorzijde vinden we een 8-megapixelselfiecamera. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh. De Moto G7 Play is 7,99 millimeter dik, weegt 149 gram en wordt afgeleverd met Android 9.0 Pie.

De Motorola Moto G7 heeft een groter scherm dan zijn kleinere broer. Deze is namelijk 6,24 inch in doorsnee. Met zijn Full HD+ resolutie van 2270 bij 1080 pixels telt hij tevens meer pixels dan de G7 Play. Weliswaar heeft hij dezelfde Snapdragon 632 processor, toch verzet hij werk dan het instapmodel van de reeks. Dat komt omdat de CPU vergezeld wordt door 4GB RAM. Daarnaast krijg je twee keer zoveel geheugen, namelijk 64GB (eveneens uitbreidbaar met microSD). Verder heeft hij twee primaire camera’s aan de achterkant: de een heeft een resolutie van 12 megapixels, de ander van 5 megapixels. Deze laatste verzamelt hoogstwaarschijnlijk informatie over de achtergrond om inmiddels ingeburgerde bokeh-effect aan je plaatjes toe te voegen. De selfiecamera heeft eveneens een resolutie van 8 megapixels. De batterij heeft hetzelfde vermogen als de G7 Play, namelijk 3000 mAh. Tot slot is de Moto G7 7,92 millimeter dik, weegt hij 174 gram en komt hij eveneens met Android Pie.

Motorola Moto G7 lineup

Zoals we al eerder hoorden bevindt de Motorola Moto G7 Power zich qua specificaties tussen de Moto G7 Play en Moto G7. Hij heeft hetzelfde HD+ display als de G7 Play, zij het dat deze 6,2 inch in omvang is. Hij beschikt over iets meer rekenkracht door het extra werkgeheugen van 3GB. De chipset is identiek, evenals de opslagcapaciteit van 32GB. Aan de achterkant vinden we een enkele 12-megapixelcamera, gevolgd door een 8-megapixelcamera aan de voorzijde. Grote verschil is dat hij een significant grotere batterij onder de motorkap heeft. Deze heeft een capaciteit van maar liefst 5000 mAh. Dat is net zoveel power als de Motorola Moto E5 Plus. Door de dikke accu is de Moto G7 Power 9,3 millimeter di en heeft hij een gewicht van 193 gram. Net als de andere toestellen draait hij vanaf het eerste moment op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Tot slot de Motorola Moto G7 Plus, de sterspeler van het kwartet. Net als de Moto G7 heeft hij een 6,24 inch groot beeldscherm met een resolutie van 2270 bij 1080 pixels. De Snapdragon 632 is bij dit model vervangen door een iets krachtigere Snapdragon 636. De hoeveelheid werkgeheugen en opslagruimte bedragen achtereenvolgens 4GB en 64GB. De dubbele camera aan de achterkant heeft de hoogste resolutie, namelijk 16 megapixels. De dieptecamera telt eveneens 5 megapixels, en de selfiecamera 8 megapixels. Hij heeft dezelfde 3000 mAh batterij als zijn broers. Hij is 8,27 millimeter dik, weegt 172 gram en is standaard uitgerust met Android Pie.

De specificaties zijn exact hetzelfde als wat Slashleaks eerder deze week meldde. De bron van deze informatie is echter een stuk betrouwbaarder. Na vandaag weten we nagenoeg alles over het kwartet dat Motorola iets minder dan twee weken uit de doeken doet. Twee zaken zijn vooralsnog onbekend: wanneer ze bij ons in de schappen liggen en wat ze gaan kosten. Nog even en we krijgen hopelijk ook op deze vragen een antwoord.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden