Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei ziet omzet consumentendivisie flink stijgen

Nieuws Huawei ziet omzet consumentendivisie flink stijgen
Door ,

Het afgelopen jaar ging goed voor Huawei. De totale omzet van het bedrijf was al bekend, maar wordt duidelijk dat vooral de enorme groei van de consumentendivisie daar een flinke vinger in de pap had.

Na een jaar waar Huawei vooral onder vuur lag vanwege de vermeende spionage-activiteiten met haar netwerkapparatuur en de arrestatie van de topvrouw van het concern in Canada, weet in ieder geval de consumentendivisie goede cijfers te overleggen. De netwerkdivisie, die door controverse werd geplaagd, werd daarmee in omzet voorbijgestreefd. Van oudsher was dat het deel van het Huawei-concern dat het beste presteerde, maar met de toegenomen smartphone-verkopen is er nu een nieuwe topdivisie binnen Huawei.

Dikke omzet-pret

De totale omzet van Huawei was al bekend: in 2018 zette het concern 109 miljard dollar om. Nu is bekend geworden dat 52 miljard dollar daarvan afkomstig is van de Consumer Division. Dat is de divisie die alle consumentenproducten maakt, zoals smartphones en laptops. In heel 2018 wist Huawei maar liefst 208 miljoen toestellen te verschepen. Richard Yu, de baas van de consumentendivisie, hekelde nogmaals de beperkte toegang tot de markt in de VS maar stelde dat ook zonder die afzetmarkt, Huawei de grootste ter wereld kan worden.

Met de naderende introductie van 5G zit Huawei in ieder geval goed klaar voor 2019. Niet alleen levert het bedrijf een aanzienlijk deel van de 5G-netwerkapparatuur, het heeft uiteraard ook de nodige kennis in huis om 5G op smartphones een succes te maken. Yu onthulde dat Huawei van plan is een opvouwbare smartphone te lanceren tijdens het Mobile World Congress, maar of deze smartphone al wordt voorzien van 5G is niet duidelijk. Op MWC zal dat ongetwijfeld duidelijk worden.

(via)(via2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden