Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘LG G8 krijgt zweefgebaren’

Nieuws ‘LG G8 krijgt zweefgebaren’
Door ,

Nog even en LG onthult haar nieuwste vlaggenschip, de LG G8. Over wat zich onder de motorkap bevindt wil de Zuid-Koreaanse smartphonemaker uiteraard nog niets kwijt. In een video die de fabrikant onlangs online heeft gezet, lijkt ze een eerste hint weg te geven over een vrij unieke eigenschap van het toestel: zweefgebaren.

Het is inmiddels een kleine maand geleden dat we de eerste verhalen over de LG G8 voorbij zagen komen. Deze gingen over het design van LG’s aanstaande paradepaardje. Als we deze berichten mogen geloven ziet en voelt hij hetzelfde aan als zijn voorganger, de LG G7 ThinQ. En dat is goed nieuws. Dit toestel is namelijk stof- en waterbestendig (IP68) en zeer robuust, ondanks de glazen behuizing. Tevens heeft hij een koptelefoonaansluiting, een eigenschap die steeds meer fabrikanten weglaten. Tot slot heeft het scherm nog altijd een lelijke zwarte balk bovenin, ook wel de ‘notch’ genoemd.

Ook over de specificaties hebben we al het een en ander gehoord. Zo heeft de LG G8 wederom hetzelfde hogeresolutiescherm als zijn voorloper, maar vermoedelijk zonder zogeheten in-display vingerafdruksensor. De Qualcomm Snapdragon 855 zorgt ervoor dat alle taken snel en accuraat worden afgehandeld. Deze octa-core processor bestaat uit acht Kryo 485 cores die in staat zijn om kloksnelheden tot 2,84 GHz te halen. 5G internet zit er naar verluidt nog niet in. Het dual-camerasysteem wordt mogelijk aangevuld met ToF-sensor, een sensor die snel en nauwkeurig de diepte inschat. En Android 9.0 Pie als besturingssysteem ligt voor de hand, evenals een verbeterde variant van de 32-bit Quad DAC en muzikale eigenschappen als Dolby Atmos.

‘Goodbye Touch’

In een video die LG recentelijk online heeft geplaatst verklapt de fabrikant twee dingen. Allereerst bevestigt LG dat het op 24 februari een evenement houdt in Barcelona. Dat is de dag voordat het Mobile World Congress (MWC) officieel van start gaat. Het is gebruikelijk dat smartphoneproducenten in het weekend voordat de beurs aanvangt hun toestellen presenteren. Dat gaat de aandacht op de beursvloer uit naar de hands-on ervaring van de telefoons. Het gerucht ging al de ronde dat LG de 24e een evenement zou houden, maar nu wordt het officieel bevestigd door LG.

Verder zien we in de video een papiertje op tafel liggen waar een hand overheen zweeft. Dan verschijnt de tekst ‘Goodbye Touch’ in beeld. Daarna veegt de hand van rechts naar links de tekst weer uit beeld, gevolgd door de mededeling dat het bedrijf op het MWC een première heeft.

Deze première is onmiskenbaar een verwijzing naar de technologie die de fabrikant in deze video demonstreert. Zonder het scherm aan te raken veegt de hoofdrolspeler van de korte teaser van het beeld. Zoiets zagen we nog niet eerder bij een smartphone. We hopen dat deze techniek daadwerkelijk iets toevoegt aan de gebruikservaring, en niet dat LG hem heeft geïmplementeerd om de simpele reden dat ze dat kon. Met de HTC U11 introduceerde de smartphonemaker uit Taiwan Edge Sense en presenteerde het als een ‘revolutionaire nieuwe manier’ om met je smartphone te communiceren. Wijzelf beschouwden het eerder als een leuke gimmick dan een waardevolle toevoeging. Laten we hopen dat LG niet dezelfde fout maakt.

Via

LG G8s ThinQ beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 1500 € 22,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 25,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 27,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Alle LG G8s ThinQ aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden