Vergelijk 2.698.783 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HMD Global kondigt Android Pie roadmap aan

Nieuws HMD Global kondigt Android Pie roadmap aan
Door ,

HMD Global heeft updaten tot een sport verheven. Het ene na het andere toestel heeft de afgelopen paar maanden Android Pie gekregen. En de fabrikant heeft nog meer toestellen op haar lijstje staan. Voor het einde van het tweede kwartaal wil het bedrijf de nieuwste Android-versie naar alle telefoons in haar assortiment hebben uitgerold. Benieuwd welke toestellen deze week nog Android Pie kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Waar je bij de meeste smartphoneproducenten lang moet wachten op een software-update, neemt HMD Global deze taak zeer serieus. De afgelopen paar maanden hebben diverse toestellen van de techfabrikant Android 9.0 Pie in ontvangst mogen nemen, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Zo kregen onder meer de Nokia 5.1 Plus, Nokia 8 en Nokia 8 Sirocco onlangs de Android Pie treatment.

Deze Nokia-telefoons krijgen binnenkort Android Pie

De updatedrang van de Finnen is voorlopig nog niet gestild. Juho Sarvikas, Chief Product Officer (CPO) bij HMD Global, vertelt tegenover Android Authority welke toestellen op korte termijn Android Pie kunnen verwachten. Allereerst heeft hij goed nieuws voor iedereen die met een Nokia 5 of Nokia 3.1 Plus rondloopt. HMD wil ‘binnen nu en enkele dagen’ de nieuwste Android-versie naar deze telefoons uitrollen. “Hopelijk is dat nog voor het einde van de week”, zo vertelt de topman tegenover de techsite. “Zoals gebruikelijk kan het iets langer duren voordat de updates zijn uitgerold naar alle regio’s. Een groot deel van onze klanten krijgt binnenkort een melding. Dan hebben we het over dagen, niet over weken.”

De Nokia 5 en Nokia 3.1 Plus zijn niet de enige telefoons die op korte termijn Android Pie kunnen verwachten. Sarvikas noemt ook de originele Nokia 6 uit 2017 bij naam en toenaam. De uitrol van Android Pie voor dit toestel staat in de planning voor over twee weken. HMD zet momenteel de spreekwoordelijke puntjes op de -i, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor nieuwe Dolby Atmos audiofeatures.

De laatste smartphones die Android Pie kunnen verwachten, zijn de Nokia 1 en Nokia 3. Wanneer zij precies aan de beurt zijn kan Sarvikas nu nog niet zeggen. Hij zegt wel te streven om de update voor deze toestellen voor het einde van het tweede kwartaal te rollen. Garanderen kan hij dat echter niet. Na enkele foutieve voorspellingen in het verleden is de topman een stuk voorzichtiger geworden met uitspraken over welk toestel wanneer een update ontvangt.

Nieuw in Android Pie

Android 9.0 Pie is al een bijna een half jaar beschikbaar, maar nog altijd is hij op slechts een handjevol telefoons te vinden. Volgens de laatste peiling van het Android Developer Dashboard (oktober 2018) is de nieuwste Android-versie op minder dan 0,1 procent van alle Android-apparaten te vinden. Bij Apple staat de teller inmiddels voor iOS 12 op 75 procent. Google heeft dus nog een flinke inhaalslag te maken.

Zoals je gewend bent is Android Pie met allerlei nieuwe features uitgerust. Eén daarvan is Digital Wellbeing. Met deze tool wil Google je confronteren met je smartphonegebruik. Hij houdt namelijk precies bij hoe vaak en wanneer je je telefoon ontgrendelt, welke apps je gebruikt en hoe lang je naar het scherm staart. Hij heeft tevens een niet-storen modus. Als je je telefoon met het scherm naar beneden op tafel legt, ontvang je geen nieuwe notificaties.

Andere nieuwe opties in Android Pie zijn onder meer Adaptive Battery, Adaptive Brightness en App Actions. Deze laatste schotelt je een tweetal suggesties voor van acties die je mogelijk gaat ondernemen, gebaseerd op je laatste gebruik.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden