Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Samsung Galaxy Note 10 draait op Exynos 9825’

Nieuws ‘Samsung Galaxy Note 10 draait op Exynos 9825’
Door ,

De Samsung Galaxy Note 10 laat nog even op zich wachten, maar nu al horen we de eerste geluiden over het vlaggenschip. Volgens een bekende lekker wordt het toestel uitgerust met de Exynos 9825. Deze processor bestaat nog niet, maar wordt naar verluidt in de tweede helft van het jaar gelanceerd.

We schreven het al eerder vandaag: Samsung is niet alleen smartphoneproducent, maar ook chipmaker. Vele van haar eigen toestellen draaien op een Exynos-processor uit eigen stal, waaronder haar premium vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy Note 9. Maandag kwam het Koreaanse techbedrijf met een nieuwe chipset op de proppen: de Exynos 7904, een CPU die is ontwikkeld voor smartphones uit het middensegment. Hij bestaat uit twee clusters van in totaal acht kernen die kloksnelheden weten te halen tot 1,8 GHz. Verder ondersteunt hij tot drie primaire camera’s en speelt hij UHD-video’s met een snelheid van 30 frames per seconde. Voor meer details over deze mid-range processor lees je het onderstaande artikel.

Samsung introduceert Exynos 7904 voor middensegment

Samsung introduceert Exynos 7904 voor middensegment

22 jan 2019 - Samsung heeft een gloednieuwe processor uit de doeken gedaan: de Exynos 7904. De chipset is bestemd voor smartphones uit het mid-range segment, maar bevat diverse high-end multimedia features. Hij wordt als eerste op de markt gebracht in India.

‘Exynos 9825 op komst’

De spreekwoordelijke inkt is nog niet droog of we horen geluiden dat Samsung al aan een nieuwe processor werkt. Deze gaat naar verluidt door het leven als de Exynos 9825, de opvolger van de in november vorig jaar gepresenteerde Exynos 9820 die we in de nieuwste vlaggenschepen van de fabrikant aantreffen.

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is deze eveneens bestemd voor het high-end segment. Ice Universe, op Twitter ook wel bekend onder de pseudoniem @UniverseIce, zegt op het Chinese sociale netwerk Weibo dat de Exynos 9825 in de ‘tweede helft van het jaar’ wordt geïntroduceerd. Dat klinkt misschien erg vaag, maar het is een grove indicatie wanneer we de chipset kunnen verwachten.

Nieuwe koers?

Als het klopt wat de beroepslekker zegt, dan betekent het mogelijk dat Samsung een andere weg inslaat. Normaal gesproken kondigt de fabrikant haar high-end CPU aan het eind van het jaar aan. Deze zien we dan terug in de high-end vlaggenschepen die we het jaar daarop te zien krijgen. Als Samsung haast maakt met de ontwikkeling en productie van de Exynos 9825, krijgen we hem hoogstwaarschijnlijk in de Samsung Galaxy Note 10 / Samsung Galaxy Note X te zien. Dan hoeven we niet tot volgend jaar te wachten op de eerste modellen met de nieuwe chipset.

Tegelijkertijd beseffen we ons goed dat dit niet de gebruikelijke gang van zaken is bij Samsung. Als we bijvoorbeeld naar de Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 9 kijken -die een half jaar na elkaar werden gepresenteerd- hebben ze ieder dezelfde processor onder de motorkap: de Exynos 9810. Het jaar daarvoor deed Samsung exact hetzelfde met de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, evenals het jaar daarvoor met de Galaxy S7 en Galaxy Note 7 (die uiteindelijk uit de handel werd gehaald omdat de accu brandgevaarlijk was).

In hoeverre het gerucht klopt dat de Galaxy Note 10 met Exynos 9825 wordt geleverd, is nu nog moeilijk te zeggen. Voorlopig nemen we het bericht dan ook met een korreltje zout. Mochten we de komende maanden meer geluiden horen over de Note 10, dan lees je dat uiteraard hier op GSMinfo.nl.

Via

Samsung Galaxy Note 10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 44,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 7000 € 40,50 € 27,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 55,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 42,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 45,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden