Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android Q kan geavanceerde simlocks instellen'

Nieuws 'Android Q kan geavanceerde simlocks instellen'
Door ,

Telefoons met een simlock; ze bestaan vrijwel niet meer in Nederland. Dat is maar goed ook, want dit geeft jou als consument veel keuzevrijheid in het kiezen van een provider. De aanstaande Android-versie wil het echter makkelijker maken voor providers om een simlock in te stellen.

De term simlock zal bij veel consumenten vandaag de dag weinig belletjes laten rinkelen. Toch was het vroeger best een groot onderwerp van gesprek bij het aanschaffen van een nieuwe mobiele telefoon. Kocht je een mobieltje van een provider, dan kon deze ervoor zorgen dat je enkel en alleen hun netwerk te gebruiken is, zelfs wanneer je een simkaart van een andere provider erin stopte. In ruil voor een simlock werden deze toestellen vaak met korting verkocht, omdat op de lange termijn providers dit terugverdienden met de maandelijkse lasten van consumenten.

'Android Q geavanceerde simlock'

In de Verenigde Staten en diverse andere landen is een simlock echter nog altijd populair. Volgens 9to5Google zou Android Q het providers makkelijker moeten maken om een geavanceerde simlock in te stellen. Dit blijkt uit diverse codes die ten prooi gevallen zijn aan de website. Providers kunnen dankzij Android Q virtuele providers op het eigen netwerk of concurrenten in het buitenland blokkeren. Naast het simslot van de eigen simkaart, is bij dualsim-smartphones eveneens de mogelijkheid om het tweede simslot restricties op te leggen.

Wat is dual-sim?

Wat is dual-sim?

31 mei 2020 - De dual-sim technologie is vandaag de dag bij veel smartphonefabrikanten eerder wel dan niet inbegrepen. Toch is voor sommigen de meerwaarde nog niet helemaal duidelijk. Wat houdt deze ondersteuning voor twee sim-kaarten in en waarom is dat handig? Wat zijn goede dual-sim toestellen? GSMinfo.nl zet het voor je op een rijtje.

Met Andoid Q zou een provider dus zelf kunnen aangeven in welk simslot welke simkaarten ondersteund mogen worden. Kortom, je krijgt een interne whitelist en blacklist van providers. Of het idee zo aantrekkelijk is dat Nederlandse providers weer vol aan de simlock-toestellen gaan, wagen we te betwijfelen. Android Q is de verwachte opvolger van Android Pie en zal naar alle waarschijnlijkheid in het begin van het derde kwartaal dit jaar verschijnen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden