Vergelijk 3.222.808 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Marketplace en Xbox live voor WP7 toestellen in Nederland tot medio 2011

Door ,

De release van de Nederlandstalige versie van Windows Phone 7 zal pas medio 2011 zijn, en dus moeten we tot dan met Engelse toestellen doen. Dit resulteert in enkele nadelen, zoals het ontbreken van Xbox Live en de beperkte toegang tot Windows Marketplace.

Windows Phone 7 MarketplaceGisteren kwam Tweakers met het teleurstellende bericht dat Windows Phone 7 toestellen in Nederland niet de beschikking hebben over Xbox Live en dat de toegang tot Marketplace eveneens niet het geval is. Het gaat om Engelse toestellen die als eerste in Nederland verkocht zullen worden, aangezien Microsoft meldde in eerste instantie enkel Engelse WP7-toestellen in Nederland uit te willen brengen. Maarten Sonneveld, Business Group Lead Mobile Communications bij Microsoft legt uit:

"Door het ontbreken van de Nederlandse taalversie zal Marketplace als dienst in Nederland niet ondersteund worden. Niet met betaalde en ook niet met gratis apps"

Ook na de release van een Nederlandstalige versie van Windows Phone 7 zal niet tot toegang van Nederlandstalige diensten leiden. Vanaf dat moment zouden de klanten het moeten doen met de Engelstalige versie. Het is echter wel mogelijk om de locatie van je WP7 chassis op VS, UK, Duitsland of Frankrijk in te stellen, zodat je wel toegang hebt tot onbetaalde diensten. Betaalde apps kunnen alleen aangeschaft worden als je over een Amerikaanse creditcard beschikt.

Theo Rinsema liet eerder al vallen dat de Nederlandse release van Windows Phone 7 naar alle waarschijnlijkheid rond april 2011 zal plaatsvinden. Blijkbaar heeft het één en ander al wat vertraging opgelopen, want Sonneveld weet te vertellen:Windows Marketplace

"De beschikbaarheid van de Nederlandstalige versie en diensten als Xbox Live wordt medio 2011 en dus niet per se in april verwacht"

De release van Windows Phone 7 in Nederland gaat dus met wat horten en stoten. De internationale release wordt verwacht in de eerste weken van oktober. Hopelijk kunnen we dan snel de beschikking krijgen over toestellen als de LG Optimus of HTC HD7.

Ovi Store

Nu we toch in de appstores zitten is het wellicht interessant om te melden dat de Ovi Store een update heeft gekregen. In onderstaand filmpje wordt je meegenomen en rondgeleid in de Ovi Store. Daarvoor gebruikt men natuurlijk Nokia's vlaggenschip Nokia N8.

Bron: Tweakers

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden