Vergelijk 3.498.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Schetsen tonen opvouwbare Motorola RAZR

Nieuws Schetsen tonen opvouwbare Motorola RAZR
Door ,

Net als Samsung en Huawei werkt Motorola naar verluidt aan een opvouwbare smartphone. Deze laat nu voor het eerst zijn gezicht zien in een patent. Kenners zullen het iconische design onmiddellijk herkennen.

Motorola is al jaren actief op de markt voor mobiele telefoons. Nog voordat de smartphone zijn entree maakte, boekte het Amerikaanse technologiebedrijf veel succes met haar telefoons. Het bekendste en meest in het oog springende model is zonder twijfel de Motorola RAZR V3 uit 2004. Deze vloog als warme broodjes over de toonbank, niet alleen in thuisland Amerika, maar ook daarbuiten. Ook hier in Nederland zag je het toestel regelmatig in het straatbeeld. Al met al verkocht Motorola zo’n 130 miljoen exemplaren van de RAZR V3.

De Motorola RAZR V3 was een zogeheten clap phone. Hij had aan de buitenkant een klein scherm, waarop je de tijd en datum kon aflezen, en het telefoonnummer als je werd gebeld. Zodra je hem openvouwde verscheen het ‘echte’ scherm en nam je de telefoon op. Voor die tijd was het een indrukwekkend toestel met zijn flinterdunne design. Vandaag de dag vind je hem helaas alleen in een museum of oude la, waar hij vaak stof verzamelt.

‘Motorola RAZR maakt comeback’

Onlangs stond in The Wall Street Journal een bericht dat het iconische toestel hoogstwaarschijnlijk een comeback maakt. Volgens de redacteur heeft Motorola plannen om een nieuwe versie van de RAZR V3 op de markt te brengen. Grote verschil is dat hij ditmaal een opvouwbaar scherm krijgt. Naar verluidt wordt het toestel alleen in de VS verkocht voor 1.500 dollar, omgerekend zo’n 1.300 euro. Als het een kaskraker blijkt te zijn, zou het ons niet verbazen als hij ook zijn weg naar Nederland en andere Europese landen weet te vinden.

Zoals je ziet ontbreken nog veel details over de plannen van Motorola. Wat we na vandaag wel weten is dat de opvouwbare telefoon van Motorola geen verzinsel is. In de database van de World Intellectual Property Organization (WIPO) zijn namelijk schetsen opgedoken van het toestel. De tekeningen laten de voor- en achterkant van de telefoon zien. Het eerste dat onmiddellijk opvalt zijn de gelijkenissen met de Motorola RAZR V3. Zo heeft hij de herkenbare scharnieren aan de zijkanten om de telefoon open en dicht te klappen. In plaats van een fysiek toetsenbord heeft hij één groot scherm dat je naar binnen en buiten kunt vouwen. Ook de relatief grote kin is wederom van de partij, evenals het tweede scherm aan de achterkant.

Motorola schets opvouwbare telefoon

Uiteraard zijn er ook verschillen met de originele uitvoering. Als je goed kijkt zie je op de achterkant een vingerafdrukscanner. Tenminste, daar gaan we van uit. Voor hetzelfde geld is het de locatie van het welbekende batwing-logo van de fabrikant. In tegenstelling tot de oorspronkelijke telefoon krijgt zijn opvolger een camera aan de achterkant.

Wij kijken al vol spanning uit naar de comeback van een icoon. Wie van jullie kan niet wachten om met de nieuwe Motorola RAZR te spelen? Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend voor jullie in de gaten.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden