Vergelijk 2.694.167 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Mid-range smartphones Samsung krijgen prijsverlaging’

Nieuws ‘Mid-range smartphones Samsung krijgen prijsverlaging’
Door ,

Goed nieuws voor Samsung-fans: de Koreaanse fabrikant verlaagt de adviesprijzen van de telefoons uit het middensegment. We hebben het dan over toestellen uit de Galaxy A-reeks. Benieuwd hoe Samsung van plan is om de prijzen laag te houden? Lees dan snel verder.

We hebben het al -tig keer gezegd: de concurrentie op de smartphonemarkt is moordend. Niet alleen duiken er om de haverklap nieuwe (voornamelijk Chinese) fabrikanten op, hun telefoons worden bovendien steeds beter. Waar je vroeger veelal een crappy budgetsmartphone kon verwachten dat niet veel voorstelde, hebben ze tegenwoordig een goede prijs-kwaliteitverhouding. OnePlus, Xiaomi en Oppo zijn daar goede voorbeelden van. De concurrentie wordt verder versterkt doordat in China -de grootste afzetmarkt voor smartphoneproducenten- kwartaal op kwartaal steeds minder telefoons worden verkocht. Zodoende is het vechten voor iedere verkoop.

LCD

Ook Samsung heeft last van de toegenomen concurrentie. Het Koreaanse techbedrijf bevindt zich in zwaar weer. De vijver waarin ze moet vissen wordt steeds groter, terwijl het aantal vissen afneemt. Je kunt je vast wel voorstellen in wat voor lastig parket de fabrikant zich bevindt.

Samsung gooit het bijltje er echter niet zomaar bij neer. Het bedrijf laat zich ook niet in de hoek drijven. In plaats daarvan kiest ze voor de aanval. Hoe? Door de prijzen van haar middenklassers te verlagen.

De Koreaanse techsite ETnews meldt op basis van anonieme bronnen uit de productieketen dat Samsung de kosten in de hand wil houden door meer telefoons een IPS LCD-display te geven. Deze zijn een stuk voordeliger dan OLED-schermen, omdat ze een lichtgevende laag onder de pixels hebben. Daardoor is het kleurbereik kleiner, is zwart niet pikzwart en zijn de contrasten beduidend minder goed. Daarnaast zijn het grotere stroomvreters dan OLED-schermen.  

De Samsung Galaxy A8s is de eerste smartphone van Samsung met een LCD-paneel met een zogeheten Infinity O Display. Daarbij heeft de fabrikant een klein gaatje in het scherm gemaakt waarachter de selfiecamera zich verstopt. Hiervoor is Samsung niet per se aangewezen op OLED-schermen. Onder meer de Samsung Galaxy A10 en Samsung Galaxy A60 krijgen naar verluidt straks een LCD-display. Door deze schermtypen met miljoenen tegelijk te bestellen, valt de prijs nog een stuk lager uit.

Samsung Galaxy S10

Je hoeft niet bang te zijn dat Samsung deze strategie toepast op al haar toestellen. Volgens de aangehaalde bronnen gaat het nadrukkelijk alleen om de middenklassers in de Galaxy A-reeks. High-end vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10E en Galaxy S10 Plus hebben ieder een OLED-display.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden