Vergelijk 2.848.012 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Onthulling LG G8 op 24 februari’

Nieuws ‘Onthulling LG G8 op 24 februari’
Door ,

Nog even en LG onthult haar nieuwste vlaggenschip, de LG G8. Voor het eerst horen we een concrete introductiedatum: zondag 24 februari. Alles wat we tot nu over het toestel weten vind je hier op GSMinfo.nl.

Het Koreaanse ETnews is zeker van haar zaak. Anonieme bronnen melden tegenover het platform dat LG op het punt staat om haar nieuwste topmodel uit de doeken te doen. Zij claimen dat de Koreaanse smartphonemaker op 24 februari een lokaal georganiseerd evenement houdt waar het toestel voor het eerst aan het grote publiek wordt getoond. Het evenement begint naar verluidt om 10 uur ’s ochtends lokale tijd. Hier in Europa is het dan vlak na middernacht.

MWC

De datum en het tijdstip klinken aannemelijk. Over een paar weken klinkt namelijk het startschot voor het Mobile World Congress (MWC), de grootste, best bezochte en meest invloedrijke smartphonebeurs ter wereld. De beurs gaat op maandag 25 februari officieel van start. Bij een dergelijk evenement is het eerder regel dan uitzondering dat grote smartphonefabrikanten hun nieuwste modellen in het weekend voordat de beurs van start gaat al presenteren. De pers en overige bezoekers kunnen zich dan volledig focussen op het toestel zelf, wat voor een hands-on erg prettig is.

Dat LG aan de vooravond van het MWC de LG G8 aankondigt, is plausibel. Dat wil zeggen, als LG daadwerkelijk van plan is om het vlaggenschip in Barcelona aan te kondigen. Vorig jaar koos de fabrikant er bewust voor om het MWC te mijden voor de presentatie van de LG G7 ThinQ. De een wijdt dit aan Samsung, dat op de beursvloer onder de Spaans zon de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus onthulde. Bang dat Samsung alle aandacht zou opeisen, koos LG er voor om haar vlaggenschip op een later tijdstip te onthullen.

LG G8

Als LG inderdaad in aanloop naar de smartphonebeurs in Barcelona de LG G8 presenteert, is dat een stuk eerder dan zijn voorganger. De fabrikant presenteerde de LG G7 ThinQ in mei 2018. Hoewel het geopperde tijdstip aannemelijk is, moeten we het voorlopig met een korreltje zout nemen. In ieder geval totdat LG zelf uitnodigingen verstuurt voor het evenement.

Over de LG G8

De eerste plaatjes -of beter gezegd: conceptfoto’s- van de LG G8 zagen we in december voorbijkomen. Daaruit bleek dat het aanstaande vlaggenschip als twee druppels water op zijn voorganger lijkt. Zo heeft hij hetzelfde hogeresolutiescherm met een ‘notch’ boven in het scherm. LG kiest niet voor een waterdruppel, zoals we die kennen van de OnePlus 6T, maar voor een dunne, zwarte balk. Het zou fijn zijn als LG het IPS LCD-display inruilt voor een OLED-scherm, maar daarover kunnen we op dit moment nog niets zeggen. Een in-display vingerafdruksensor hoeven we volgens deze renders niet te verwachten.

Qua hardware ligt het voor de hand dat de LG G8 een incrementele upgrade is ten opzichte van zijn voorganger. Dat betekent dat de Qualcomm Snapdragon 845 van vorig jaar plaatsmaakt voor de nieuwe Snapdragon 855. Als we de laatste berichten mogen geloven wacht LG nog even met het integreren van een 5G-modem. Naast een normale lens en ultragroothoeklens krijgt de LG G8 naar verluidt ook een geavanceerde dieptesensor, ook wel een Time of Flight (ToF) camera genoemd.

Als we meer horen over LG’s aanstaande vlaggenschip, lees je dat uiteraard hier op GSMinfo.nl.

Via

LG G8s ThinQ beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 21,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 22,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 1000 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 53,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,00 € 0,- Bekijken
Alle LG G8s ThinQ aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden