Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zo gaat Google Maps jou geld besparen in het verkeer

Nieuws Zo gaat Google Maps jou geld besparen in het verkeer
Door ,

Google Maps is een van de meest gebruikte navigatie-applicaties in de wereld. Niet zo gek ook, want hij staat voorgeïnstalleerd op elke Android-smartphone en werkt bijzonder prettig. Door de overname van Waze door Google wordt Maps binnenkort nog handiger en zal de app je wellicht boetes besparen.

Waze kennen we als de handige navigatie-app met diverse sociale aspecten erin verwerkt. De applicatie laat zien of andere Waze-gebruikers zich in de buurt bevinden, en je kunt snel en makkelijk actuele problemen melden om de rest te waarschuwen. Hoewel Google deze sociale navigatie-applicatie al in 2013 overnam, zijn Google Maps en Waze tot op de dag van vandaag erg verschillend. Langzamerhand implementeert Google wel steeds meer features van Waze in haar eigen digitale routekaart.

Google Maps toont snelheidslimieten en flitspalen

Zo beschikken we tegenwoordig al een tijdje over slimme snelkoppelingen voor werkadressen en dergelijken. In de tweede helft van 2018 werden we getrakteerd op actuele verkeersproblemen in Google Maps. Je kunt na een dergelijke melding zelf aangeven of het probleem al is opgelost of niet. Android Police meldt dat Google Maps binnenkort twee heel interessante features overneemt van Waze. De navigatie-applicatie waarschuwt je binnenkort voor flitspalen én zal de maximale snelheid van de weg weergeven waar jij op rijdt. Dat kan je in potentie toch een hoop geld schelen.

google maps google maps

Op dit moment bevinden de nieuwe functies zich nog in een testfase. Alle gebruikers die de nieuwe features op hun smartphone hebben, zijn woonachtig in de Verenigde Staten. Het is aannemelijk dat de features na een succesvolle test uitgerold worden naar andere landen, waaronder ons eigen kikkerlandje. Helaas is het op dit moment niet duidelijk wanneer Google Maps snelheidslimieten en flitspalen gaat melden in de officiële Nederlandse versie. 

Handige navigatie-apps

Natuurlijk is Google Maps niet de enige navigatie-app die jou veilig van A naar B brengt. In onderstaand artikel bespreken we enkele interessante alternatieven, waaronder Waze, Flitsmeister en Onderweg. Vrijwel alle applicaties zijn in eerste instantie gratis, waardoor je ze zelf snel en makkelijk met elkaar kunt vergelijken.

Handige apps voor in de auto: navigatie, flitspalen en meer

Handige apps voor in de auto: navigatie, flitspalen en meer

13 dec 2015 - Welke apps zijn er handig om te gebruiken in de auto? We zetten de apps op een rijtje voor wanneer je wil weten waar de files staan, waar er wordt geflitst en waar je het goedkoopst kan tanken. Met deze apps wordt je autorit opeens een stuk aangenamer!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden