Vergelijk 3.383.743 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vroege versie Android Q uitgelekt

Nieuws Vroege versie Android Q uitgelekt
Door ,

Er is een vroege versie van Android Q uitgelekt. In die build zijn een aantal vernieuwingen van Google te aanschouwen, zoals een uitgebreide nachtmodus. De naam van Android Q is helaas nog niet bekend.

Nu Android Pie al een tijdje op de markt is, zijn de ontwikkelaars bij Google uiteraard druk bezig met de opvolger. Het is dan ook niet al te vreemd dat een vroege versie daarvan uitlekt, en waar anders gebeurt dat dan op XDA Developers. Uit deze uitgelekte build, die allerminst klaar was voor release, zijn al wel een aantal interessante ontwikkelingen waar te nemen. Zo valt mooi te zien welke richting Google met Android op wil met zijn nieuwste iteratie.

Android Quality

Het meest opvallende is dat de mogelijkheid is ingebouwd om geheel Android een donker thema mee te geven. Dus niet alleen de menu-structuren, maar alle facetten van Android. Dat heeft twee voordelen in de praktijk: als je naar je telefoon kijkt in het donker is het niet alsof er een zoeklicht op je wordt gericht. Het tweede voordeel is dat het zwarte thema minder stroom gebruikt dan de witte menu's, zeker als je een AMOLED-scherm hebt.

Een andere functie die in Android Q zijn intrede lijkt te doen is de desktopmodus, die fabrikanten als Samsung en Huawei al zelfstandig in hun telefoons hebben gebouwd. Daarmee zou je een Android Q-toestel met een kabel op een monitor kunnen aansluiten om een volledige desktop-ervaring te krijgen. Helaas wist XDA dit nog niet aan de praat te krijgen, dus valt er voorlopig weinig over te zeggen.

Andere vernieuwingen

Er zijn nog legio andere vernieuwingen die XDA wist te ontdekken in Android Q, maar die zullen we hier niet uitgebreid bespreken. Denk daarbij aan dingen als herziene app-machtigingen en een aantal nieuwe opties in het Developer-menu. De belangrijkste vraag blijft echter onbeantwoord: Hoe gaat Android Q heten? Hier op de redactie zijn we fan van Android Quesadilla of Android Quindim, maar Google kennende zal het wel iets saais worden als Android Quiche.

(via)(via2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden