Vergelijk 3.166.861 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 scanner werkt niet met screenprotector

Nieuws Samsung Galaxy S10 scanner werkt niet met screenprotector
Door ,

Nog een kleine anderhalve maand wachten geblazen en dan lanceert Samsung naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S10. Een van de vele features waar we reikhalzend naar uitkijken is de vingerafdrukscanner onder het scherm. Liefhebbers van een screenprotector zullen echter minder enthousiast worden van Samsungs technologische hoogstandje.

Vrijwel alle smartphones beschikken tegenwoordig over een glazen scherm. Dat geeft een premium gevoel mee en glas is in staat om mooiere beelden te leveren dan bijvoorbeeld plastic. Het enige nadeel is de fragiliteit van het materiaal. Een screenprotector biedt uitkomst, maar dan moet je telefoon wel nog volledig werken natuurlijk. Laat dat nu net het probleem zijn met de Galaxy S10. De Zuid-Koreaanse fabrikant is het niet gelukt om screenprotectors te laten werken met hun te verschijnen smartphones.

Galaxy S10 scanner werkt niet met screenprotector

Althans, dat meldt Armadilotek, een vrij populaire maker van screenprotectors voor smartphones. In onderstaande tweet meldt de fabrikant dat ze 'echte' Galaxy S10-modellen hebben gebruikt. In plaats van een optische scanner maakt de nieuwe toestellijn gebruik van een ultrasone vingerafdrukscanner. Een ultrasone scanner moet betrouwbaarder, sneller en accurater werken dan een optische scanner. Tot nu toe zijn alle smartphones op de Nederlandse markt met een vingerafdrukscanner onder het scherm voorzien van een optisch exemplaar. Denk bijvoorbeeld aan de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 Pro.

Helaas kleeft er naar alle waarschijnlijkheid dus ook een groot nadeel aan. Dat Armadilotek niet in staat is om de ultrasone scanner functionerend te houden met haar screenprotectors, dwil echter niet zeggen dat er überhaupt geen screenprotector werkt. Zo weten we niet of het bedrijf plastic en glazen screenprotectors heeft getest. Een andere mogelijkheid zou zijn dat Samsung zelf met screenprotectors op de markt komt die wel de ultrasone scanner laten werken.

Snelle oplader ontbreekt

Een ander nieuwtje is dat er naar verluidt geen snellader meegeleverd wordt met de nieuwe Galaxy S10. Een certificatie van 3C (via Nashville Chatter) vermeldt dat er 'gewoon' een 15 Watt-adapter meekomt met de Galaxy S10-telefoons. De snelheid verschilt niet ten opzichte van de Galaxy S9 of Galaxy Note 9. Dat is jammer, want concurrenten als Huawei en OnePlus leveren wel een razendsnelle oplader mee. Wel zou de S10 in staat moeten zijn om andere toestellen draadloos op te laden door ze op elkaar te leggen, net als de Huawei Mate 20 Pro.

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 43,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 7000 € 46,00 € 12,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 50,00 € 13,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 34,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 153,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden