Vergelijk 3.019.710 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

11 miljoen iPhone-batterijen vervangen door reparatieprogramma

Nieuws 11 miljoen iPhone-batterijen vervangen door reparatieprogramma
Door ,

Hoewel iPhones prima telefoons zijn, zit er wel een smetje op het blazoen: de toestellen presteren uit zichzelf minder naarmate de accu slechter wordt. Vorig jaar schroefde Apple na veel commotie de kosten voor een nieuwe accu naar beneden, met als gevolg een recordaantal vervangen iPhone-batterijen.

Het is alweer dik 2 jaar geleden dat Apple een reparatieprogramma startte om de accu te vervangen voor iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Wanneer de batterij van deze telefoons niet meer optimaal presteerde, waren de toestellen zo ingesteld dat de prestaties ook naar beneden werden geschaald. Als gevolg hiervan zou de accu minder snel achteruit moeten gaan in gezondheid, maar je had natuurlijki wel een veel tragere iPhone dan in het begin. Wat het zo frustrerend maakte toentertijd was het feit dat Apple dit niet openlijk had gecommuniceerd.

11 miljoen iPhone-batterijen vervangen

De techgigant is toen flink door het stof gegaan. Je zou zelfs kunnen denken dat het bedrijf expres niet heeft gemeld dat prestatieproblemen te maken zouden kunnen hebben met accu's, want een nieuwe iPhone is immers nog winstgevender. Fast forward naar 2019 en Apple heeft inmiddels heel wat meer openheid gegeven over haar accugebruik. Zo is er nu meer openheid over de gezondheid van je accu, en kun je er zelf voor kiezen of de prestaties van je telefoon naar beneden geschaald moeten worden in verband met de mindere batterij. In 2018 is er ook een reparatieprogramma gestart waar consumenten goedkoop hun accu konden laten vervangen. Met succes, want er is een recordaantal accu's vervangen.

Apple iPhone 6S

Aan de hand van het reparatieprogramma kon je vorig jaar tot 31 december vanaf 29 euro vervangen, mits je een iPhone SE, iPhone X, iPhone 6 (Plus), iPhone 6S (Plus), iPhone 7 (Plus) of iPhone 8 (Plus) hebt. Voor de iPhone XR, XS en XS Max gold een tarief van 69 euro en accu's voor de iPhone 5S of ouder kosten minstens 89 euro. Doorgaans vervangt Apple 1 tot 2 miljoen accu's, maar door de relatief lage prijzen vorig jaar zijn dit er 9 tot 10 miljoen meer geworden. Dit meldt Daring Fireball, die de informatie persoonlijk heeft gehoord via Apple-CEO Tim Cook tijdens een meeting. 

Tegenvallende cijfers voor Apple

De miljoenen vervangen iPhone-accu's zouden wel een mogelijke factor kunnen zijn van het tegenvallende vierde kwartaal vorig jaar. Het is voor het eerst dat Apple toegeeft dat de leveringen van het laatste en belangrijkste kwartaal tegenvielen. Het laatste kwartaal is immers de maand waarin veel feestdagen vallen en er dus veel omzet geboekt kan (en moet) worden. Meer informatie hierover lees je in onderstaand artikel.

Apple geeft tegenvallende iPhone-verkoopcijfers toe

Apple geeft tegenvallende iPhone-verkoopcijfers toe

3 jan 2019 - Het o zo machtige Apple lijkt al jaren onaantastbaar wanneer het aankomt op haar smartphoneverkoop. Het einde van 2018 zou echter zomaar een keerpunt kunnen zijn, want in een bericht aan haar aandeelhouders laat het bedrijf uit Cupertino weten dat de iPhone-verkoop tegenvalt.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden