Vergelijk 2.457.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy M-lijn: concurrentie voor budgettoppers

Nieuws Samsung Galaxy M-lijn: concurrentie voor budgettoppers
Door ,

Hoewel Samsung al heel lang hoge ogen gooit in het high-end segment, wil het de Zuid-Koreanen maar niet vlotten in de markten daaronder. Een groot deel wordt opgesnoept door goedkope toestellen met hoogwaardige specs, beter bekend als budgettoppers. Samsungs reactie? Zelf budgettoppers maken.

Ben je een beetje thuis in het wereldje van smartphones, dan weet je vast en zeker dat Samsung al heel lang vasthoudt aan vier toestellijnen: de Galaxy S-lijn voor het promoten van de 'gewone' vlaggenschepen, de Galaxy Note-lijn voor de grotere apparaten inclusief stylus, de Galaxy A-lijn voor het gehele middensegment en de Galaxy J-serie om het onderste deel van de consumentenmarkt te vullen. Met die laatste twee is het echter nooit van een leien dakje gegaan, mede doordat er voor de gevraagde prijzen simpelweg betere alternatieven verkrijgbaar zijn. Met de Galaxy A7 (2018) en Galaxy A9 (2018) doet Samsung een poging, maar we betwijfelen of een veelvoud aan camera's consumenten daadwerkelijk kan overhalen.

Samsung Galaxy M-lijn

Daar moet verandering in komen met de gloednieuwe Samsung Galaxy M-lijn. Reuters meldt op basis van een interview met Samsung India dat de Zuid-Koreaanse fabrikant vanaf eind januari deze nieuwe serie van budgetsmartphones wil uitbrengen. De toestellen richten zich voornamelijk op grote accu's en snellaadtechnologie, volgens Samsung zelf aspecten waar een relatief jonge doelgroepe om vraagt. Nu kennen wij niet zo snel iemand die géén keurige accuduur kan waarderen, maar je moet toch een marketingpraatje hebben, zullen we maar zeggen.

samsung galaxy m

Uit het strijdplan van deze unieke Galaxy M-serie blijkt dat het menens is. Om kosten te besparen zullen de goedkope telefoons enkel te verkrijgen zijn via Samsungs eigen website(s) en via Amazon.com. Vooral submerken als een Honor (Huawei), Redmi (Xiaomi), en Realme (Oppo) moeten de hete adem van de Galaxy M-lijn in hun nek gaan voelen. Hoewel de toestellen allereerst exclusief voor de Indiase markt uitkomen, is zeker niet uitgesloten dat de smartphonelijn de oversteek maakt naar Europa en Nederland. 

Specs en prijzen

Op dit moment is het de verwachting dat er drie toestellen gelanceerd worden in de Galaxy M-lijn die omgerekend tussen de 125 en 250 euro gaan kosten: de Samsung Galaxy M10, Galaxy M20, en Galaxy M30. Waar de Galaxy M10 naar verluidt met 3500 mAh aan accucapaciteit, een HD-scherm en een Exynos 7870-chipset geen hoge ogen gooit, zijn de andere twee uitgerust met een accucapaciteit van maar liefst 5000 mAh, én beschikken ze over de uitstekende AMOLED-panelen van hun maker. Kortom, genoeg om naar uit te kijken, mits de goedkope toppertjes naar ons kikkerlandje komen uiteraard.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden