Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Specificaties Nokia 6.2 met gat in het scherm op straat

Nieuws Specificaties Nokia 6.2 met gat in het scherm op straat
Door ,

HMD Global heeft plannen om de Nokia 6 uit 2017 nieuw leven in te blazen. Dat deed de Finse fabrikant afgelopen jaar al onder de noemer Nokia 6.1 en Nokia 6.1 Plus. Nog even en dan kunnen we de Nokia 6.2 met onze eigen ogen aanschouwen. Een van de opvallendste kenmerken is zonder twijfel het gat in het scherm.

HMD Global zit niet stil en heeft goed in de smiezen wat er in de wereld om haar heen gebeurt. Steeds meer smartphoneproducenten kiezen er voor om haar telefoons niet langer een zwarte balk boven in het scherm te geven, maar er een gat in te slaan. De ruimte erom heen wordt netjes opgevuld door het beeldscherm. Dit concept zagen we al in praktijk bij de Samsung Galaxy A8s en Huawei Nova 4.

Dat HMD dergelijke plannen heeft, daarover schreven we gisteren nog. Toen zagen we diverse conceptfoto’s en een 360 graden video voorbijkomen van een smartphone, naar verluidt de Nokia 8.1 Plus. Over de naam bestaat weliswaar nog de nodige onduidelijkheid, maar één ding staat volgens de maker van de foto’s en video als een paal boven water: dat hij een gat in het scherm krijgt. Vandaag horen we geluiden over een andere Nokia-telefoon met hetzelfde esthetische design: de Nokia 6.2.

Dit weten we over de Nokia 6.2

Volgens een lekker op Twitter krijgt de Nokia 6.2 dus ook een gat in het scherm. Daarachter heeft HMD de selfiecamera geplaatst. De resolutie van deze lens is vooralsnog onbekend. Wel zegt de twitteraar de resolutie van de twee primaire camera’s te kennen. Deze bedragen ieder respectievelijk 16 megapixels. Wat voor type lens de Finnen gebruiken aan de achterkant -telefotolens, dieptecamera, ultragroothoeklens- is onbekend.

Het beeldscherm is naar verluidt 6,2 inch in doorsnee en heeft vermoedelijk een Full HD+ resolutie, maar dat is speculatie vanuit onze kant. Daaronder vinden we een aantal interessante componenten. Hij wordt namelijk aangestuurd door de Snapdragon 632. Qualcomm onthulde deze mid-range chipset in juni 2018 en is dus nog vrij nieuw. Deze bestaat uit acht Kryo 250 cores die kloksnelheden tot 1,8 GHz weten neer te zetten. Zeer respectabele snelheden voor een smartphone uit het middensegment.

De processor wordt bijgestaan door 4GB of 6GB werkgeheugen, wat wellicht afhankelijk van de regio is waar het toestel verkocht wordt. Geen woord over de opslagcapaciteit, maar naar alle waarschijnlijkheid bedraagt deze 64GB. Naast de dubbele camera aan de achterkant is de Nokia 6.2 tevens voorzien van OZO Audio. HMD gebruikt deze techniek om geluid in 360 graden op te nemen. Hierdoor hoor je niet alleen of het geluid van voren, achteren, links of rechts komt, maar tevens op welke afstand het zich bevindt (dichtbij of veraf). Tot slot verwachten we dat hij out-of-the-box op Android 9.0 Pie draait en deelneemt aan het Android One programma van Google.

Beschikbaarheid

Eind februari en begin maart zijn alle ogen gericht op Barcelona. Dan gaat het Mobile World Congress (MWC) van start, de grootste en meest prestigieuze smartphonebeurs ter wereld. Maar wellicht hoeven we niet zo lang te wachten op de Nokia 6.2. Volgens de twitteraar wordt hij deze maand of begin volgende maand al gepresenteerd. Als eerste verschijnt hij in China, waarna hij hoogstwaarschijnlijk ook naar ons land komt. De komende weken hopen we meer hierover te horen, evenals de adviesprijs.  

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden