Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari

Nieuws Samsung presenteert Galaxy S10 op 20 februari
Door ,

2019 is pas net van start, maar de geruchten over de nieuwe smartphones die we mogen verwachten dit jaar zijn al op volle gang. Zo ook over de Samsung Galaxy S10. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt echter een einde aan alle releasespeculaties en is zelf naar buiten gekomen met een officiële presenteerdatum.

De Samsung Galaxy S9 van vorig jaar was wederom een prima toestel uit de koker van de techgigant. Waar de Galaxy S8 nog een echte grote technologische vooruitgang leek te zijn ten opzichte van de Galaxy S7, was de stap van de S8 naar S9 een stuk kleiner. Het verschil zat hem in de details, en dat kwam de verkoopcijfers zeker niet ten goede. Het ziet ernaar uit dat het bedrijf voor de Galaxy S10 wel de nodige moeite heeft gedaan om echt iets nieuws neer te zetten, mits we de geruchten en renders moeten geloven. 

Samsung Galaxy S10 presentatie

Natuurlijk allemaal leuk en aardig, die geruchten, maar een officiële lancering is wel zo handig. Samsung laat vandaag weten dat het op 20 februari 2019 in San Francisco nieuwe toestellen zal presenteren op het Galaxy Unpacked 2019-event die 'nieuwe Galaxy-ervaringen bieden op basis van 10 jaar innovaties'. Je hoeft geen geleerde te zijn om te snappen dat het hier gaat om de nieuwe Galaxy S10-lijn, die naar verluidt bestaat uit de Galaxy S10 Lite, Galaxy S10 en Galaxy S10 Edge. Ben je toevallig niet in de buurt van San Francisco de 20e? Geen paniek; het evenement is te zien via een livestream.

Een van de meest ingrijpende aanpassingen ten opzichte van zijn voorgangers is dat de Galaxy S10-lijn uitgerust wordt met een camera-uitsnede aan de voorzijde. De toch al redelijk dunne randen zijn nog smaller gemaakt, en de frontcamera is letterlijk een gat aan de rechterbovenzijde van het scherm. Bij de Galaxy S10 Edge zou er zelfs sprake zijn van een dubbele camera-uitsnede. Door al deze ingrepen houd je aan het eind van de streep relatief meer schermoppervlak over.

Verdere specificaties Galaxy S10

Over de specificaties is er op dit moment helaas nog niet veel te zeggen. Wel zeker is dat alledrie de Galaxy S10-modellen uitgerust worden met een Snapdragon 855. Of deze naar Europa komen is nog niet bekend; Samsung stopt normaal gesproken haar eigen Exynos-chipset in de Europese S-modellen. Verder is zo goed als zeker dat de nieuwe vlaggenschepen uit de doos draaien op Android 9.0 Pie, met daaroverheen de gloednieuwe schil Samsung One UI. Meer over deze schil lees je hieronder.

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

8 nov 2018 - Samsung heeft de opvolger van Samsung Experience officieel uit de doeken gedaan. De naam One UI klinkt op het eerste oog misschien niet zo spectaculair, maar het brengt toch heel wat veranderingen met zich mee. Wij zetten voor je op een rijtje wat je ervan mag verwachten.

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden