Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 8 Sirocco ontvangt eindelijk Android Pie-update

Nieuws Nokia 8 Sirocco ontvangt eindelijk Android Pie-update
Door ,

Gebruikers hebben er even op moeten wachten, maar de Nokia 8 Sirocco krijgt eindelijk de langverwachte update naar Android 9.0 Pie. De nieuwste Android-versie wordt op dit moment uitgerold naar het vlaggenschip van afgelopen jaar. Waarschijnlijk duurt het niet lang voordat hij in ons land arriveert.

HMD Global maakt het heugelijke nieuws bekend via een persbericht. Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD, deelt het met zijn volgers op Twitter.

Diverse fabrikanten trappen het nieuwe jaar af door een software-update uit te rollen. Samsung heeft Android Pie beschikbaar gesteld voor de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus, OnePlus brengt hem momenteel naar de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Vlak voor het nieuwe jaar deed HMD Global hetzelfde voor de Nokia 8 en Nokia 5.1 Plus. Velen zetten vraagtekens bij deze actie van de Finnen: waarom krijgen deze toestellen eerder Android Pie dan de Nokia 8 Sirocco, het paradepaardje van het bedrijf?

Een eenduidig antwoord kwam er niet op de vraag. Sarvikas beloofde echter wel dat de update voor de Nokia 8 Sirocco ‘spoedig’ zou komen. Belofte maakt schuld en de topman lost zijn schuld nu in. De update wordt op dit moment uitgerold. Zoals gebruikelijk gebeurt dat in fases, zodat slechts een kleine groep de dupe is van eventuele fouten en bugs in de software.

Over de Nokia 8 Sirocco update

Dankzij het persbericht van HMD Global en screenshots die online zijn gepubliceerd weten we alles over de update wat relevant is. Om te beginnen krijg je, zoals gezegd, de allernieuwste Android-versie: Android 9.0 Pie. Daarmee liggen een groot aantal nieuwe features binnen handbereik. Eén daarvan is de nieuwe navigatiemethode. In plaats van on-screen navigatieknoppen navigeer je met swipe-bewegingen tussen de verschillende menu’s, applicaties en het startscherm. In het begin is het waarschijnlijk even wennen, maar na verloop van tijd weet je niet meer beter.

Een andere nieuwe feature die HMD naar de Nokia 8 Sirocco brengt met de update, is Adaptive Battery. De software kijkt welke applicaties je het vaakst gebruikt en prioriteert op basis daarvan de energieconsumptie van de accu. Apps die op de achtergrond draaien maar niet of nauwelijks worden gebruikt, worden zodoende de nek omgedraaid. Adaptive Brightness optimaliseert de schermhelderheid, afhankelijk van de lichtomstandigheden op dat moment in jouw omgeving.

Nokia 8 Sirocco review

Nokia 8 Sirocco review

25 jul 2018 - De Nokia 8 Sirocco is de nieuwste aanwinst van HMD Global. Het oogappeltje van de Finnen heeft een strak design en ziet er anders uit dan alle andere mobiele telefoons. Wat betreft specificaties staat hij op een achterstand, omdat hij dezelfde chipset heeft als zijn voorloper. In deze review kijken we of we dit HMD kunnen vergeven, of dat je beter naar een ander vlaggenschip kunt uitkijken.

Ook App Actions maakt onderdeel uit van de update. Als je de app drawer opent, zie je bovenin een aantal acties staan waarvan de software denkt dat je die mogelijk gaat uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een specifiek persoon vaak belt, staat zijn of haar naam met telefoonnummer boven in beeld. Nog even en je kunt je smartphonegebruik nauwlettend monitoren met Digital Wellbeing. Het dashboard vertelt je precies hoe vaak je je telefoon op een dag ontgrendelt. Ook is hij voorzien van een timer om het app-gebruik aan banden te leggen. Tot slot wordt het Android-beveiligingsniveau opgeschroefd naar december 2018. Helaas geen januari 2019, maar hopelijk volgt deze binnenkort.

Het installatiepakket is behoorlijk fors in omvang: maar liefst 1.379,5MB. Als je een datalimiet hebt is het verstandig om verbonden te zijn met een WiFi-netwerk, bijvoorbeeld thuis, op kantoor of in de bibliotheek. Zo voorkom je eventuele bijkomende kosten voor het downloaden en installeren van de nieuwste Android-versie.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden