Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung waarschuwt voor phishing mails winacties

Nieuws Samsung waarschuwt voor phishing mails winacties
Door ,

Ontvang jij e-mails dat je kans maakt op een van de vele prijzen bij Samsung? Reageer hier niet op. Het zijn phishing mails die afkomstig zijn van cybercriminelen die Samsungs naam en logo gebruiken om persoonsgegeven te ontfutselen van nietsvermoedende gebruikers.

Daarvoor waarschuwt Samsung op haar website.

‘Kans maken op de Samsung Galaxy S9 of Galaxy S9 Plus? Het enige dat je hoeft te doen is het onderstaande formulier in te vullen en je neemt automatisch deel aan deze actie.’ E-mails van deze strekking gaan momenteel de ronde. In een persbericht attendeert Samsung ons dat e-mails over winacties van de fabrikant door cybercriminelen worden verspreid. Ze wekken de indruk dat je een Galaxy-telefoon hebt gewonnen, of dat je een kortingscode kunt claimen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is op een link in de e-mail te klikken en het contactformulier in te vullen dat in beeld verschijnt.

Phishing

Deze phishing mails moet je negeren, zo zegt Samsung. Het is een slinkse manier van kwaadwillenden om je persoonsgegevens buit te maken, of je een duur sms-abonnement aan te smeren. De prijs die in het vooruitschiet wordt gesteld ontvang je uiteraard nooit. Mocht je zo’n e-mail hebben ontvangen, open hem dan niet en verwijder hem direct uit je inbox.

Op zich kan het geen kwaad om op de link in de mail te klikken, het gaat pas mis als je het formulier invult dat in beeld verschijnt. Lees je dit bericht te laat en heb je het formulier toch al ingevuld? Neem dan direct contact op met je bank om haar hiervan op de hoogte te stellen en maatregelen te treffen. Heb je een wachtwoord ingevuld dat je voor andere websites en (online) diensten gebruikt? Verander dan onmiddellijk het wachtwoord van deze sites zodat de internetcriminelen je gegevens niet kunnen misbruiken. Tot slot kun je ook contact opnemen met de fraudehelpdesk voor advies.

Tips

Er zijn een aantal manieren om phishing mails te herkennen en van echte te onderscheiden. Het allereerste dat je moet doen is naar het e-mailadres van de afzender kijken. Als dit een vreemd adres is als @sansung.com of @smasung-winactie.nl, dan moet er een belletje gaan rinkelen. Ook de link in de e-mail heeft een vreemde opbouw: je wordt immers niet doorgeleid naar de officiële site van Samsung, maar een pagina die door internetcriminelen is opgezet. Qua uiterlijk is deze soms lastig van de echte te onderscheiden, maar als je in de adresbalk kijkt en een vreemd adres ziet, is er iets niet in de haak.

Een andere manier om nepmails van echte te onderscheiden, is door naar de aanhef te kijken. Staat er bijvoorbeeld ‘Geachte relatie’ of ‘Beste klant’ in plaats van een persoonlijke aanhef met voor- en achternaam, dan is hij niet afkomstig van Samsung. Als je bovengemiddeld veel grammaticale en spellingsfouten tegenkomt in de e-mail, dan is hoogstwaarschijnlijk door een buitenlandse crimineel met een vertaalprogramma geschreven. Als je tot slot gevraagd wordt om met bitcoins, 3V Voucher of PaySafeCard te betalen, dan is de e-mail eveneens vals.

De onderstaande wijzer geeft deze en nog veel meer tips om phishing mails te herkennen.

phisingcheck fraudehelpdesk

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden