Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie-uitrol voor Samsung Galaxy Note 9 van start

Nieuws Android Pie-uitrol voor Samsung Galaxy Note 9 van start
Door ,

De phabletwereld lijkt steeds meer ingehaald te worden door de 'gewone' smartphones. Die laatste groep groeit immers met de maand qua grootte. Toch is er nog altijd een publiek voor de fameuze Note-serie van Samsung, mede door het onderscheidende S-Pennetje. Bij een vlaggenschip horen ook software-updates, en dat is precies waar Samsung mee gestart is vandaag.

De Galaxy Note 9 is een van de beste smartphones van 2018. De grote koelkast van de Zuid-Koreanen staat zijn mannetje en heeft ons grotendeels weten te overtuigen van zijn nogal exorbitante prijskaartje. In onze uitgebreide Note 9 review melden we dat vooral het prachtige scherm en de camerakwaliteit er bovenuit springen. Snel updates leveren zal je niet snel bij Samsung-smartphones in dit rijtje vinden. Oorspronkelijk was het zelfs de bedoeling dat de Galaxy Note 9 in februari Android Pie zou krijgen, maar gelukkig lijkt Samsung terug te zijn gekomen op dit besluit. 

Samsung Galaxy Note 9 review

Samsung Galaxy Note 9 review

19 okt 2018 - De Samsung Galaxy Note 9 is een flink toestel, dat we in deze review ook nog eens flink aan de tand gaan voelen. Wat heeft de Note 9 allemaal te bieden, behalve een groot scherm? In deze review lees je het.

Samsung Galaxy Note 9 Android Pie-update

SamMobile meldt vandaag dat de techgigant is gestart met de officiële uitrol van Android Pie voor haar bètatesters. De update is gespot in Duitsland, en zal naar alle waarschijnlijkheid snel de oversteek maken naar Nederland en overige landen. De update is voor bètatesters slechts 95MB groot en komt met de beveiligingspatch van januari 2019. De minieme grootte duidt erop dat de meest recente bèta voor de Note 9 al bijzonder dicht in de buurt zat van de officiële versie. 

Samsung Galaxy Note 9

Wil je zelf opzoeken of je de Android Pie-update al kunt downloaden? Ga dan naar het instellingenscherm en vervolgens naar 'Software-update > Updates handmatig downloaden'. Eenmaal hierop getikt, dan zie je vanzelf of jij jouw telefoon al kunt verrijken met een stukje taart. Hoewel de uitrol vandaag van start is gegaan, blijft de algehele snelheid van Samsung en software-updates verre van indrukwekkend. Zo is Android Pie immers al bijna een half jaar uit, en hebben diverse toestellen van Nokia, Huawei, OnePlus, en Sony wel al de nieuwste softwareversie.

Samsung Experience wordt One UI

Een grote factor die meespeelt in de traagheid van Samsungs updatebeleid is zonder meer de rigoureuze schil die Samsung over Android legt. Deze schil is beter bekend als TouchWiz, en ging de afgelopen jaren door het leven als Samsung Experience. Voor Android Pie ruilt Samsung haar Experience echter in voor One UI, een elegantere softwareschil die zich focust op gebruik met één hand. In de link hieronder lees je meer over Samsung One UI.

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

Samsung One UI: waardige opvolger van Samsung Experience?

8 nov 2018 - Samsung heeft de opvolger van Samsung Experience officieel uit de doeken gedaan. De naam One UI klinkt op het eerste oog misschien niet zo spectaculair, maar het brengt toch heel wat veranderingen met zich mee. Wij zetten voor je op een rijtje wat je ervan mag verwachten.

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 29,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden