Vergelijk 3.328.392 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Motorola Moto Z4 Play nog steeds modulair, heeft notch’

Nieuws ‘Motorola Moto Z4 Play nog steeds modulair, heeft notch’
Door ,

De Motorola Moto Z4 Play lijkt als twee druppels water op zijn voorloper. Toch is het niet één-en-hetzelfde toestel. Volgens een conceptvideo krijgt het beeldscherm van het vlaggenschip een zogeheten ‘water drop notch’, vergelijkbaar met de OnePlus 6T.

Motorola heeft voor komend jaar wederom een aantal nieuwe smartphones op het programma staan. De afgelopen paar weken vingen we met regelmaat geluiden op over de Motorola Moto G7, Moto G7 Plus en Moto G7 Play. Sterker nog, afgelopen week verschenen er zelfs gelekte persfoto van de toestellen op internet. Wanneer de Amerikaanse smartphonemaker ze onthult is vooralsnog een raadsel, maar wellicht is de lancering dichterbij dan je denkt. Sommigen denken we dat we de Moto G7-lijn op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona te zien krijgen.

Dit weten we over de Motorola Moto Z4 Play

De zevende generatie Moto G is niet de enige nieuwe smartphone die we van de Amerikanen kunnen verwachten. Hoogstwaarschijnlijk ligt er ook een Motorola Moto Z4 Play in het verschiet. CompareRaja heeft een conceptvideo en een aantal conceptfoto’s van het toestel online gezet.

Uit de foto’s en video blijkt dat hij veel gemeen heeft met zijn voorganger, de Motorola Moto Z3 Play. Om te beginnen heeft hij aan de achterkant hetzelfde magnetische koppelmechanisme. Deze is typerend voor de toestellen in de Moto Z-serie en zagen we al bij de allereerste Moto Z in 2016. Ook het jaar daarop en afgelopen jaar was dit mechanisme van de partij. Bij het nieuwste model is dat niet anders. Het betekent dat hij wederom overweg kan met Moto Mods, modulaire accessoires die je ‘vastplakt’ op het toestel.

Verschillen

Het beeldscherm is aangepakt door Motorola. In plaats van dunne zwarte balken aan de onder- en bovenkant, krijgt hij bovenin een ‘notch’. Deze inkeping heeft de vorm van een waterdruppel en doet ons denken aan de OnePlus 6T. Als we goed naar de bovenstaande video kijken, zien we nog een aantal verschillen met zijn voorganger. Zo heeft de Moto Z4 Play naar verluidt een koptelefoonaansluiting. Afgelopen jaar liet de fabrikant deze weg bij de Moto Z3 Play. Het zou ons eerlijk gezegd verbazen als hij een comeback maakt.

Daarnaast is in de video nergens een vingerafdrukscanner of -sensor te bekennen. Afgelopen jaar vonden we deze aan de zijkant, het jaar daarvoor in de Home-knop. Mogelijk vinden we deze straks achter het beeldscherm terug. Een laatste grote verschil ten opzichte van de Moto Z3 Play is dat de Moto Z4 Play geen dubbele camera heeft aan de achterkant. We zullen dus genoegen moeten nemen met één lens.

Motorola Moto Z4 Play concept

We raden jullie aan om het nieuws omtrent de Motorola Moto Z4 Play voorlopig met een korreltje zout te nemen. Kijkend naar het verleden wordt het vlaggenschip waarschijnlijk pas in juni gelanceerd. Tot die tijd horen we gegarandeerd meer over het toestel. Als we op iets interessants stuiten, lees je dat uiteraard hier op GSMinfo.nl.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden