Vergelijk 2.723.463 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple geeft tegenvallende iPhone-verkoopcijfers toe

Nieuws Apple geeft tegenvallende iPhone-verkoopcijfers toe
Door ,

Het o zo machtige Apple lijkt al jaren onaantastbaar wanneer het aankomt op haar smartphoneverkoop. Het einde van 2018 zou echter zomaar een keerpunt kunnen zijn, want in een bericht aan haar aandeelhouders laat het bedrijf uit Cupertino weten dat de iPhone-verkoop tegenvalt.

In het high-end segment lijkt geen enkele fabrikant opgewassen tegen de vele consumenten die vrijwel slaafs een nieuwe Apple-smartphone in huis halen. Met een toestel van de Amerikanen verzeker je jezelf namelijk van een stukje kwaliteit, en voelt het voor gebruikers die al bekend zijn met Apple-producten altijd als een warm bad. Toch ziet het ernaar uit dat Apple vandaag de dag niet meer zo onaantastbaar is. In een open brief van Apple-CEO Tim Cook aan haar investeerders bevestigt de topman dat de techgigant mindere cijfers heeft behaald dan verwacht.

Tegenvallende iPhone-verkoopcijfers

Het is voor het eerst dat Apple toegeeft dat de leveringen van het laatste en belangrijkste kwartaal tegenvielen. Het laatste kwartaal is immers de maand waarin veel feestdagen vallen en er dus veel omzet geboekt kan (en moet) worden. De fabrikant bevestigt deze geruchten, zodat aandeelhouders rekening kunnen houden met het feit dat de omzet relatief tegenvalt in vergelijking met de verwachte omzet die twee maanden geleden is gedeeld. De verwachtingen voor het eerste kwartaal van 2019 zijn eveneens bijgesteld: in plaats van de eerder voorspelde 93- en 89 milard dollar verwacht Apple een omzet van 'slechts' 84 miljard dollar in de aangegeven periode.

Als mogelijke reden geeft Apple aan dat naast de zwakke iPhone-verkoop ook China een deel van het probleem is. In dit land is er namelijk sprake van een zwakke economische groei, wat gevolgen had en heeft op op de leveringen van iPhones. Bovendien is de spanning tussen de Verenigde Staten en China, veroorzaakt door een ontketende handelsoorlog, zeker niet bevorderlijk. Daarnaast is Apple van mening dat de goedkopere accuvervanging voor oude iPhones een reden is voor consumenten om langer vast te houden aan hun huidige toestel. 

Geen verrassing

Het komt zeker niet uit de lucht vallen dat de zaakjes er iets minder goed voor staan bij Apple dan het bedrijf gewend is. Zo was het oorspronkelijk de bedoeling om na de lancering van de iPhone XS en XS Max te stoppen met de productie van de iPhone X. Hier is Apple echter op teruggekomen; de X lijkt populairder dan verwacht, en factoren als de exorbitante vraagprijzen en minieme verbeteringen bij de nieuwe XS-lijn zullen zeker een rol hierin hebben gespeeld. 

‘Apple hervat productie iPhone X’

‘Apple hervat productie iPhone X’

23 nov 2018 - Na de introductie van de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max staakte Apple de productie van de iPhone X. Het Amerikaanse techbedrijf zou een ‘change of heart’ hebben gehad en het toestel opnieuw van de lopende band laten rollen. Dat zou het gevolg zijn van de tegenvallende verkoop van de nieuwste modellen.

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 6000 € 49,50 € 17,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 52,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden