Vergelijk 2.698.783 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe usb-c standaard beschermt tegen twijfelachtige laders

Nieuws Nieuwe usb-c standaard beschermt tegen twijfelachtige laders
Door ,

Er is een nieuwe usb-c standaard geïntroduceerd die beter moet beschermen tegen slechte opladers. Het is nu afwachten of de standaard ook daadwerkelijk door fabrikanten zal worden geïmplementeerd.

Er is een nieuwe boom bijgekomen in het woud dat usb heet. Zoals hopelijk weinig van jullie weten bestaat de usb-standaard uit een brede variëteit aan standaarden, wat vooral komt door het simpele feit dat het al zo lang bestaat en usb behoorlijk breed toepasbaar is. Een nieuwe standaard is daar nu bijgekomen dankzij de USB-IF, het USB Implementatieforum. Met de standaard wordt onderlinge authenticatie door aangesloten apparaten mogelijk.

Vooral veilig

Die onderlinge authenticatie is flink versleuteld en is vooral bedoeld als veiligheidsmaatregel. Zo kunnen bijvoorbeeld telefoons zo worden ingericht dat ze alleen nog met veilige laders werken. Denk dan niet alleen aan laders die een verkeerd voltage leveren maar ook aan laders waarmee malware wordt verspreid. De standaard werkt op usb-c-connecties.

Het is daarmee wachten tot de eerste fabrikant producten uit gaat brengen die voldoen aan de nieuwe standaard. Dat wordt bijgehouden door een certificeringsorganisatie, die kijkt of de producten aan de eisen van de standaard voldoen. Daarmee is het dus vooral even afwachten of men ook daadwerkelijk deze nieuwe standaard gaat implementeren, of dat het kan worden bijgezet in het aansluitingenkerkhof naast FireWire.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden